Friday, December 4, 2009

meet the gynea..

selasa lepas appointment with my doctor.
perkembangan baby:
1) dah berusia 6 bulan (24 minggu) :)
2) baby dalam keadaan songsang, so doc tak dpt nak tgk 'anu' dia lagi..saje je kan budak kecik nih! main sorok2 plak dia...
3) baby seberat 651 gram dan saya hanya 47kg. just naik 1 kg dari bulan lepas..huhu..ok kot..doc ckp berat yg elok/ideal is when u gain 1.5kg in a month.
4) dapat tgk jelas muka baby. Alhamdulillah mulut & mata dia sempurna :) some more, baby tgh mengunyah..mulut dia buka tutup, buka tutup..tergelak besar abah dia :D
5) keseluruhan doktor kata ok. just iodin saya kurang, kena lebihkan makan vitamin2,buah-buahan dan susu..huhu..

perkembangan ummi:
1) perut dah membesar, so kena beli lagi byk pakaian..huhu
2) gelaran mak buyung telah diterima dgn baikk :P
3) masih blum mengidam benda bukan2..just masa g perlis ari tuh nak sgt cari buah Mangga Harum Manis, tp masalahnyer belum musim dia lagi, so beli aje la mangga biasa kat Perhentian Tapah..belasah aje laa..
4) max berat pernah di capai sebelum kawen adalah 48kg (last masa zaman diploma kot), so lepas nih sure lagi berat >48kg, tak dapat nak bayangkan betapa bulatnyer muka saya nnti..huhu..akan jadi mcm doraemon rasanya..aduiiii :P
5) dah mula beli barang2 baby, start with baju2 dan benda2 kecik. even not really confirmed the gender of this baby, but I still bought few pink stuffs!!takleh tahannnn..cos I luv pink..dont care, if baby boy pun nnti, ummi pakaikan awak barang2 pink..hihihihi... :P

perkembangan abah:
1) perut bertambah buncittt..nak lawan sama ummi abah nih..dia plak terlebih mengidam..huhu..
2) kena keje kuat, utk carik duit kos perubatan..hehehe..sila start menabung yerr..
3) still rokok tak tinggal, saya & baby terpaksa menyedut asap nikotin abah sama2..huhu :(
4) abah bermimpi mendapat baby boy..hahaha..sgt teringin baby boy la tuuuu.. :P
5) abah sudah mendapatkan nama utk babyyy..hehhe :)

2 idea?!:

eimma"s said...

Alhamdulillah...dah 6 bulan..semoga baby dan ummi dia sihat selalu :)

NanAFarhanA said...

memang setuju dengan pendapat ko fira..nampak cam abah(lokman) dia ngandung pulak..hahaha

lokman : jauhila diri anda dari sang isteri bila mahu menyedut asap rokok...

 
Blog Template by Delicious Design Studio