Thursday, August 4, 2011

Klinik & Wad Bersalin PPUM Berwajah Baru..

yeayyyy..broadband sudah berfungsi semula..hehe..


oh nak update cite pasal PPUM nih haaa..semlm aku dok cite yang Klinik Ibu Mengandung dan Wad Bersalin PPUM. Semuanya serba baru, cuma ada la skit macam papan tanda kecik2 tuh yang still lama..hehe, biasala tak sumanya nak baru kan..
tapi bagi aku nak cukup hebat la muka baru wad nih..baru la selesa bagi ibu2 mengandung nak buat check up..selesa, air con pun rasa, luas dan kerusi empuk lagi. Para suami pun leh siap tido2 lagi sambil menunggu giliran bini dia..hahaha..semalam ada la aku nampak suami2 yang terlentok2 bagai, termasuk la laki aku..hahaha, siap ada bunyi sepoi2 berdengkurr ko..haha. Nasib la aku bawak novel, 3 jam tuh dok layan novel ajela..bulan puasa nih orang takleh nak makan minum kan, so memang sangap la. 
SO korang, lepas nih sesape nak beranak, pegi aje PPUM..dah standard swasta dah hospitalnya..dah selesa plus murah nak comparekan hosp swasta. Just biasa la, masa check up tuh lama dari hosp swasta la..lagi2 tempat baru kan, byk la lagi kekurangannya. 
Tak sabar gak aku nak tengok wadnya and labor room. tapi still la, diaorg separatekan tempat scan. Kena turun bawah (tingkat 1) nak g bilik scan. Wad bersalin pulak aku tak sure kat tingkat berapa. Tak larat nak survey lagi area tuh. 


ini area pendaftaran, amik ubat & kaunter pertanyaan...cantekk x?? :)

haa, ini area menunggu doktor la..tak byk lagi bilik bukak..

updated: 19/11/2011 - wad bersalin yang baru..sangat cantekkk!
air con sgt sejuk, toilet sgt besar, setiap bilik ada 4 katil..sgt privasi la jugak..
senang cite, semua benda la baru..heheh :)
thanks to PPUM

6 idea?!:

nurulizzahz said...

yezza! akk, nie nk cucuk baby kne g kaunter ibu ngandung ke? ms tia dulu akk bwt cmner? nurse ad btau hrtue.. tp sbb excited nk balik, so x brapa nk dgr.. kah3..

ummi Tia Zahraa said...

Izza, akk x bwk anak g ppum, malas la g jauh2 , just g klinik kesihatan kj Ni aje.. Free lagi.. Heheh. Rajin btul awak nk g check up bb kt ppum.. :)
So akk xtau yang prosedur kt ppum utk baby.. Sowiiee. :D

nurulizzahz said...

xpegi lg kak, bru nak g.. ad gak rs nk g klinik KJ.. tp ngenagkan pengalaman2 kt klinik tue rs geram sgt.. akk dlu dh bsalin ad btau klinik KJ x? nurse ad dtg rumh x?

ummi Tia Zahraa said...

Xde..huhu..pepandai sendiri aje.rasa mcm ok aje.. So takde pulak inform KK. Masa anak kena kuning pun just g klinik biasa.. Nasib x teruk..
Oh ada pengalaman xbest ke dgn KK?? Hehe..akk pun dh lama x g sana, skrg hntar anak g KJMC aje sbb br tau leh guna GL dr company. tp nnti kembar ni kuar pegi blk la klinik kesihatan tu, dh 2 org kn.. Cost tinggi..hehe

..aKu..dAn..diEr.. said...

Salam Kak,

Nak tanye la sal hosp. ppum nie.. lau kite buat buku kat area klang, t nak bersalin kat ppum kene bg alamat area sane baru hosp. terima ke? sbb ade setengah orang cakap cam2..

pastukan, husband boleh masuk tak time nak besalin tu.. huhu..sowie la kak bnyk tanye.. 1st tyme mengandung nie bnyk bende xtau..

FiraHamzah said...

Hi ..aku dan dier (sorry tak tau nama awak lagi..hehe)
haah, nanti diaorg akan mintak details, tapi takper..duduk area mane pun boleh. kawan akk pun baru2 nih baru bersalin kat PPUM, rumah dia pun kat Klang. Masa dah 7 bulan baru dia register kat PPUM.
Husband mmg tak boleh masuk sama dalam labor room. Kena tunggu luar aje.
All the best dear..semoga dipermudahkan urusan yek..keep in touch! :) take care mommy-to-be! :)

 
Blog Template by Delicious Design Studio