Wednesday, May 11, 2011

First visit PPUM

Pepagi tadi aku message boss mintak EL. Bajet nak amik MC aje, tp ntah malas pulak nak pikir2 panjang, if dapat mc dari PPUM ke baru la aku tukar ke MC status esok. 

AKu redah g PPUM sorang2 hari ni, siap mintak Lokman direct aku jalan, lukis map bagai..hehe. aku nih buta jalan yang teramat2!! seriyesss susah nak ingat jalan, so if g mane2 aku kena make sure aku ada direction yang clear & beserta map di tangan. :P

Nasib baik pagi tadi tak sesat. Selamat sampai PPUM pukul 9.30 pagi. Parking pun senang dapat, berdekatan dengan wad bersalin. Sebabkan aku penah datang sini zaman Tia dulu, so agak ingat lagi la tempat nak check up.

Sesampai sana, terus amik no giliran & tunggu 10 minit terus g tingkap registration. Makcik nurse tu just mintak IC then isi sikit borang pendaftara. then mintak laporan check up aku dari KJMC. Pastu dia kasik date appointment with doktor hari lainn..

aku likeeee, watttt??? check up hari lain??? saya nih datang "jauh-jauh" nurse!! datang pepagi, dgn semangat nak check up yang akan ambil masa berjam2,mental dah prepare since semalam, siap singgah kedai runcit beli air kotak, roti, biskut, gula2 untuk bekalan tenaga plus sebuku novel untuk menghilangkan keboringan, aleh2 kena datang hujung bulan nih untuk jumpa doktorrrr...huwarhhhhhhh..sangat kecewaaa.

Ape boleh aku buat, redha aje la.  Balik dengan perasaan hampa. cuti dah apply, malas pulak nak masuk opis. So cuti aje la terus, leh berehat kat rumah. Before balik aku singgah giant, pusing2 tak tentu hala selama sejam, then singgah umah kakak tumpang lunch dan terus amin Tia balik. 

Sekarang nih pukul 5pm, aku sangap kat rumah. Tia tido dari pukul 2.30 petang. aku main internet aje la. 
Next check up kena bawak ic copy husband & GL. If takder GL, kena siapkan rm500 utk deposit booking. By end of this month, aku dah masuk minggu ke 25. Kalau doktor nak marah aku sebab datang lambat, aku nak salahkan makcik nurse tuh, sebab dia aku lambat buka buku kat PPUM. hehe. Apepun harap2 semuanya ok. 

Kembar dalam perut makin aktif. Makin kuat rasa pergerakkan mereka. Kaki aku masih lagi sakit sebab cramp hari tuh..huhu. All the best to me.

Till then..bubyee~

4 idea?!:

Tupperware Lover said...

wah, kembar peknen gak ek? jumpa geng!! hihihi.. saya pun peknen kembar gak, now dah 31 weeks. leh la share2 citer :)
jemput ke blog saya TUPPERWARE CREATIVE DESIGN di http://tupperwarefactory.blogspot.com macih^^

nurulizzahz said...

slm.. hye kak.. just found ur informative blog.. PPUM crowded sgt kan.. sampai kena tgu 3 weeks bru boleh dpt 1st appointment.. btw, KJ kt SS brp? sy SS7.. slm kenal..

ummi Tia Zahraa said...

Salam semua,

tupperware luv: hi, bestnyer jumpa geng pregnant twin. Dah tgk blog u, tp nape tak cite pasal ur pregnancy..byk pasal tupperware aje..hehe..jom la share cite...saya masih dlm proses pembelajaran lagi nih plus still ada perasaan cuak teramat2.. :P

izzah: wasalam dear, haah PPUM crowded tapi overall doctor2 sana bagus, masa bersalin dulu senang aje, tp masa check up tuh mmg kena bersabar ajela. nak kata lama sgt tu pun xde la kan, normal la 2 jam, if pegi hosp swasta pun kekadang kena gk tunggu lama. hehe, just ada je tang nurse2 yang kasar2 tu yang tak berkenan :P (PPUM).
anyway, take care ya. keep in touch.

psst pst: SS7 dekat kelana d putera :) awak mane??

nurulizzahz said...

lerr akk.. patut check up kt kjmc ye.. dekat je dgn umh kiter kan.. sy pun memula jumpa dr.fatima jugak.. pastu bru transfer ke ppum.. sy kt ss7/28 nie.. yg dh ala2 setinggan pas naik bangunan tinggi2.. keh3.. dekat sangat la kita ye..

 
Blog Template by Delicious Design Studio