Thursday, April 18, 2013

Feeling retis la sangat! hahaha..we are in Pa&Ma!!

Hi korang!
Lama aku tak bersiaran kan? hehe..rindu aku tak? ke korang rindu nak tengok keletah anak2 aku? hehehe..

Latest news..

Aku dan si kembar mengedikkan diri dalam majalah Pa&Ma keluaran Mei 2013. haha..

Kisahnya....

aku kan join kelab kembar malaysia (KKM) dalam facebook, dimana semua ibu & bapa yang mempunyai anak2 kembar akan share2 cerita pasal kembar masing dalam tuh...aku suka sangat dengan group KKM nih cos dorang semua ramah tamah & suka share petua macam2...sangat berguna bagi aku yang setahun jagung membesarkan anak kembar. Nak jadikan cerita, ada ahli nih bagitau kat semua yang Karangkraf tengah cari bahan cerita untuk ruangan kembar. Dia siap bagi email add staff karangkraf, dan sesiapa yang berminat nak kongsi cerita kembar boleh la email details si kembar kat Karangkraf. Maka aku dengan confidentnya email la sertakan sekali 3 keping gambar kembar & serba sedikit mengenai kembar.

Lepas beberapa bulan aku dapat call dari Cik Fatin dari Karangkraf. Dia berminat nak interview & buat photoshoot si kembar. Aku pun terus setuju. hehehehe..gedik sungguh!! :p

Bulan lepas dorang datang rumah, photoshoot kat rumah aje...aku siap minta cuti sehari..hahaha..padahal interview tu tak sampai sejam pun. Ambil gambar kembar dalam 15 kali..sebab si kembar meragam. Hafiy la paling mengada..langsung takmo berenggang dengan aku. Dia jadi malu bila orang tak dikenali datang rumah..pulak tuh tetiba datang terus nak ambil gambar dia..memang takla dia layan..haha. nasibla Aariz ok. Siap leh senyum2 lagi..sebabkan dorang takleh berpisah dengan aku, so dengan muka aku sekali masuk majalah..hahaha..Ummi tumpang glamer anak2..kekeke..Abahnya dengan Tia tak dapat join, photographer takmo amik gambar satu family la pulakkk..huhu..tu yg kami bertiga aje bergambar sama.

ALhamdulillah semua berjalan lancar. Dan dah selamat keluar kat majalah. Muka Hafiy yang cembeng..pastu siap selsema meleleh lagi..hahahahaha..time tu kembar tengah selsema batuk. Almost nak cancel aje photoshoot tu sebab kembar tak berapa sihat. Tapi sebab dah janji, teruskan aje..tu yg tak dapat nak control hingus anak meleleh..haha..sebab aku serabut Hafiy buat perangai. Pengalaman yang lucu la bagi aku..apapun si kembar nih kecik2 dah masuk majalah kan? Over tau!! :)

Meh tengok aksi kami....




cover majalah - edisi May 2013


full story 2 pages... ummi senyum melebar dari anak2..


terpaksa pancing kembar dgn bola golf abah dan torchlight mini,
so that photographer leh ambil gambar dorang berdua aje..huhu


ni gambar latest..sebln after interview session
si kembar dua2 dah botakkkkk!! hehe

4 idea?!:

Nor Arinee Mat Saaud said...

congrats!!
clap2...

twin...wah !! tabik u super mom.

Munirah Mohd Ali said...

akhirnyaaaaaaaa~~~~~ welcome back!! Hehehehe~~~

Liz said...

amboi, dah jadi artis!

FiraHamzah said...

Nor Arinee: thx babe :) *maluuuu*

Munirah: hehee..yerrr saya akan rajinkan utk berblog balik..kekeke

Liz: retis utk sebulan aje babe..hahaha :)

 
Blog Template by Delicious Design Studio