Wednesday, June 12, 2013

Kegilaan Candy Crush!

Sekarang musim orang giler main game candy crush eh? Tak kira la budak2 muda ke, mak-mak anak satu ker, anak 4 ker..semua arr gila main game nih sekarang. kat FB merata dok request2 nak "life" arrr. Aku nih memula tak layan orang dok request nak "life" kat fb aku..siap emo2 tuh bila notification yang masuk minta join Candy crush ni. hehe..
Pastu adik beradik aku yang 5 orang campur lagi dengan adik ipar, abang ipar dok sokmo cite pasal candy crush (CC) dalam whatsapp...ntah apa2..aku siap kutuk2 dorang..hahahah..lama2, sebabkan dorang nih dok hasut2 aku suruh join sekali, aku pun upload la masuk henpon. Try la gak main..dari satu level ke satu level..kekekek, lama2 addicted kooooooo! ntah apa2 ntah aku nih..kekeke..bajet xmo dah terjebak dengan game2 nih..tapi terpengaruh jugakkkk..

Sekarang aku di level 36..hahaha..dorang yang lain dah cecah 100 plus2 level...aku nih kira beginner arr...siap mintak tunjuk ajar dorang camno nak lepas level. Lawak2 nya masing2 melayan tu..

Ingat masa kecik2 dulu kite giler main brick game.Korang mesti pernah main gak brick game tuh kan? alaaa, yang game susun2 kotak tu..sampai ke level 9 kira hebat dah tuh..laju kemain block2 tuh turun ke bawah..haha. Ketagih nak main, siap merajuk2 dengan abah suruh belikan brick game tuh..adik beradik setiap satu ada..tapi macam aku anak ke 4 ni wajib la berkongsi dengan kakak2..Menyampah!! haha..pastu berebut2 arr nak main benda alah tuh.

Sekarang nih pulak melayan anak2 aku berebut2 nak main henpon aku..dorang lak giler main games sampai penat aku nak layan bila babak2 menangis, cubit & gigit each other. Dulu nyaris nak belikan ipad, tapi fikir2kan balik nanti dorang dok ralit main benda tuh, so cancel. Jadinya henpon aku la jadi mangsa dorang. huhu..dengan aku pun berebut sekali since dah giler main CC. hahahah!

Seriyesss, bila aku dah syok main CC, anak2 memang tak dapat la nak main henpon aku..melalak arr camne pun kat sebelah, aku buat tak paham aje..kekeke..parah! tapi kesiyan punyer pasal aku bagi la jugak dorang. bergilir2 arr main henpon sampai bateri laju benar kong. Tengah nak mencari power bank supaya senang aku nak charge bebila masa..huhu..


adik ipar siap forward cara2 nak collect more point..kekeke..


mintak life kat adik beradik aje la kejenyerr..haha

5 idea?!:

umieyarissa said...

hehehe mmg jd kegilaan...sy pn dh naik gile sangkut kt level 38 je pun huhuhu

FiraHamzah said...

Hi umieyarissa,
hehe skrg sy pun dah sangkut kat level 38..byk kali dah main kat level nih...sakit ati betul!!kekeke..
thx follow blog x seberapa nih..hehe :) keep in touch yek!

dillashaudin nurul said...

ye fira..jgn invite kdila main candy crush ni ye..bak kate ko,emo bile org invite2 men game nih..hahaha..

FiraHamzah said...

Kak Dillll!
hahahahahaa..ingatkan awak main jugakk..yolah yolah, pasni tak send request lagi kat awak..kekekke..
jgn emo2, tak manissss muka tu..hahahaha
akak, rindu awak la..jom la jumpa sayaaaaa :)

dillashaudin nurul said...

jom2..nnt kite plan bukak pose sesame..ramai2 ye..skrg x bleh..on AL for 2 weeks..sampai ujung bulan ni..

 
Blog Template by Delicious Design Studio