Sunday, December 1, 2013

Marathon jumpa doktor

Hi bloggers!
Sejak hari rabu lepas aku dah keluar rumah. Pantang tak complete 44 hari lagi masa tu. Hari rabu ada appointment dgn ppum untuk injection Harraz ke sebulan. Yang lawaknyer si bapak nyer ingat appointment kat klinik kesihatan. Confident bawak aku, tia & harraz ke KK. Sampai simpang nak masuk KK kelana jaya ni aku jadi pelik apsal g KK?then aku bgtaula appointment utk Harraz ni aku ingat nak buat kat ppum, rasa lagi selesa kot follow up dia kat ppum. Tapi bapaknya malas pulak nak ke sana, so slumber ajela walk in ke KK.nasib baik nurse bagi jer amik nombor giliran. Suruh amik 3 no. lagi utk check aku sekali & utk consultation perancangan keluarga & untuk check Harraz. Since ni first time aku g klinik lepas bersalin so ibunya pun kena check. Ok, cite pasal check up ni aku cite entry lain. Tajuk entry ni pasal marathon aktiviti kiteorg dari rabu sampai ahad (hari ini).
Susulan check up kat KK, entry lepas aku ada cite aku g ppum kan utk check pusat & bebird harraz tu on thursday. Since xdpt jumpa doktor kat ppum, malam tu bebird dia dah sampai darah melecet, so kiteorg terus pergi KJMC esok pagi (jumaat). Jumpa Dr. Syed, doktor yg penah rawat Tia & si kembar. Aku call buat appointment pagi tu jgk. Doc cakap melecet sebab bebird dia bergesel dgn diaper.kulit dia agak sensitif dgn diaper. Perkara biasa bg sesetgh baby. Dia bg krim sapu, antibiotik untuk seminggu. Pusat dia xde masalah apa. Lain2 pun ok, doktor check gak part2 badan Harraz yang lain. Total rawatan & consultation RM92. Settle. Lagi seminggu follow up dgn Dr. Syed balik. 
Tiga hari berturut2 pergi mendapatkan rawatan untuk anak. Harraz ooo Harraz, sayang sungguh ibu bapa kamu kat kamu tau! Get well soon my dear ;)



1 idea?!:

siti norsarah Aminuddin said...

oh mak ai..sudah besar baby ko..congrates babe..doakan turn kau plak sleamat pasni..beranak byk kali pun still berdebo..

 
Blog Template by Delicious Design Studio