Tuesday, July 26, 2011

Majlis Cukur Jambul & Birthday Celebration

23 July 2011

Sabtu lepas cousin aku buat majlis cukur jambul anak dia, abis aje dia berpantang terus dia buat majlis akikah anak dia yang pertama. Kakak dia pulak buat birthday celebration utk anak first dia jugak, birthday ketujuh tahun. 

Majlis kt kg pandan. Kampung bapak aku..

Majlis yang simple, janji sempurna..ada marhaban team dtg, buaian pun deco sendiri..klasikk aje,,hehehe..hasil keje sedara mara aku..tak membazir2 nak panggil event planner ke.. :) Lagipun yg dtg sedara mara jugak..

Memula start dgn majlis akikah..first time aku join skali group marhaban. selama nih if pegi kawan2 punyer, dtg time nk makan aje..lepas makan terus balik. Ni kira pertama kali aku join dan dgr dgn jelas marhaban akikah. Bacaan Al-quran yg di lagukan..sedapp gak. pastu ada syair khas utk akikah, sayu aje biler dgr makcik2 marhaban tu bergilir2 nyanyi. Nak2 aku tgh sarat nih kan..hehe..

Sejam lebih gak la marhaban nih..plus acara bergilir2 potong rambut si bayi. Tia pun elok aje dgr org bermarhaban. Layannn kot..pastu aku ada tlg buai kan baby, si kecik nih pun sibuk aje nk tlg buaikan..dah ada sifat kakak2 tuh..hehehe..hope nnti bila adik2 dia dah keluar, leh harap la dia jadi kakak, tlg aku jaga budak2 tuh karang :P

Aku lepak sampai ke malam la kat sana, sbb majlis birthday tu pulak dia buat malam, lepas isyak. panggil org2 majlis buat bacaan dia selamat sekali. Nasib la Tia tak buat perangai. Memula tuh takmo kat orang langsung, even dgn kakak aku pun dia takmo..tak biasa lagi kot dgn rumah tuh..lama2 baru ok, baru la nk berjalan sini sana. Tapi tetap akan melalak bila orang nk amik dia..hishhh..penakut btul budak nih. Nasib la kakak aku ada, leh arr aku lari2 g toilet ke, g makan ker..Lokman datang malam aje..ada bapak dia senang la lagi aku nak gerak. Kasik pulak bapak dia jaga si kecik..

 si kecik tgh takder mood jumpa org..
mengantukkk, tapi dok tahan mata..huhu

seisi potong jambul baby..yang pegang bayi adalah bapaknyaa..yang mak nya pakai baju kurung kuning (cousin aku)

haaaa ni si kecik sibuk nak tlg buaikan baby

candid gmbar aku..tak tau la aim kat tia, or saje aim kat perut boyot aku tu..
baru aku perasan perut aku tuh besauuuu!! adehhh
finally, my ayahanda dok bacakan doa kat si Arissa Rania Rostam
Baby yang di sambut dgn bahagia oleh kami semua..
Welcome Arissa!! :) 


1 idea?!:

S-N-B said...

Jemput join giveaway cloth diapers: http://nurbaiya.blogspot.com/2011/08/aku-buat-giveaway-nihmai-la-join-ramai.html

 
Blog Template by Delicious Design Studio