Wednesday, June 20, 2012

Skip Beat! latest taiwanese drama

As salam semuaaa..

Makk aihhh, lamanyer tak update blog. Sungguh tiada mood utk berblog lately..huhu..

Banyak sgt hutang cerita kat blog..ntah menyempat ke idak..

Yang pasti sekarang aku tengah kemaruk balik layan drama taiwan..kekekek..

Tajuk cerita - SKIP BEAT!
Sekarang ditayangkan di channel 708 setiap hari Sabtu dari kul 6.30 ptg sampai 8 malam. Minggu lepas dah episod ke 4.

Sebabkan tak sabar nak tengok sampai abis, maka aku layan online kat VIKI, com.

Cerita nih cite taiwan, adaptasi dari anime jepun. Seriyessss menarik & comelllll!!! aku suka pelakon yang encem2 & cute2..

Jadinyer bila dah layan online, memanjang la aku dok depan laptop..kekeke, anak2 nangis pun aku buat sengal..hahaha..
Hari ahad lepas aku layan cite nih sampai ke subuh..kekekek..akibatnyer hari isnin aku pening2 lalat, terus amik MC..hahahaha, kes parah sgt dah nih..

Sinopsis:
Manga Synopsis – Sixteen year old Mogami Kyoko sacrificed her life to support her boyfriend, Sho, so he could become a successful singer. One day, Sho suddenly breaks up with Kyoko, leaving her with nothing, and Kyoko vows revenge. She decides to delve into the entertainment world and become even more successful than Sho to get back at him. Kyoko therein meets Ren, another actor in her agency, who helps motivate her to become a top entertainer.

nota kaki : Sebabkan dah kemaruk drama taiwan/korea nih, aku dah berjaya mengupload application VIKI & Daily Motion dalam Iphone ku..hehe, so lepas nih, asal sangap aje leh arr layan drama online dimana saja ku beradaaa..idakla balik2 buka FB, twitter & Instagram aje..kekeke..terbaikk!! i likeeee..








2 idea?!:

aTy _faRed~ said...

saye susah nak tengok cerite2 korea ker taiwan ker..jepun ker..lagi2 kalau sambung2..mau kene sound ngan laki sendiri..huhu

FiraHamzah said...

aTyyyyy..
saya pun susah jugak..tu yg malas nak start tuh, sebab bila dah start jadila penyakit macam nih berlarutan samapai seminggu dua..kalau dah extreme sgt sampai beli DVD, buat koleksi la konon..kekeke..
husband pun kekdg bising2 gak, tapi buat tak paham aje..bukan selalu pun nak buang tebiat mcmnih.. :P

 
Blog Template by Delicious Design Studio