Wednesday, August 15, 2012

Belajar masak melalui video

Semalam aku tulis kat Twitter nak buat Choc Chip Cookies..siap dah google resepi bagai..pastu @TryMasak replied, suggest aku tengok video orang buat demo choc chip. hehe..teruja pulak aku. Baru ku tahu ada website INI (TryMasak.my)
Pagi ni aku buka website tu..tengokla demo dua tiga jenis masakan..perghhhhh! sangat best..rasa macammmm.."ehhh! senang jugak masak benda nihh rupanyerr.." kekekekeke.. (dasar tak reti masak aku punnnn..)
Lepas tuh aku download pulak application nih dalam Iphone..haaaaa, terbaiklaaa..Lepas nih kepada pengguna Iphone Ipad, anda mesti expert memasak..itupun kalau anda rajinnn..kekeke..
So lepas nih takder alasan ek nak kata tak reti masak sokmo..
Aku nak buat choc chip cookies buat kali kedua. Last time aku buat tak menjadi.. huhu..so this time nak buat sungguh2..Mixer dah ada (pinjam kakak punyerrr) haha..so minta2 la menjadi..lagi pulak kuih/biskut Raya memang aku tak tempah banyak. Last year byk membazir. Siap dah pesan kat Lokman tak payah order kuih Raya banyak2 kat opismates dia..hehe. Dah tuh terus sebijik balang pun dia tak beli..haruuu~~~lurus bendul pulak laki aku nih..
Gamaknyer aku nak gak la buat cookies nih. Ada la jugak dua tiga jenis biskut kan.
Esok boleh beli bahan2..Jumaat aku dah cuti, boleh arr buat..
Doakan aku berjaya yekk!
Pada korang berminat nak masak2 gak, mari belajar melalui website nih..terbaikkk!! :D



Website TryMasak.my

Application for FREE

Memacam jenis masakan adooo..

1 idea?!:

~Leyyatasha~ said...

dah search dah web ni.bgus la,senang..happy cooking.!~

 
Blog Template by Delicious Design Studio