Thursday, August 16, 2012

Happy 1 year my little Twins!!

Hari ini genap Aariz setahun. opppsss, Aariz aje yek, Hafiy esok (17/8/2012)..kekekeke..sape yang follow cite aku lahirkan kembar nih for sure tau napa leh jadi hari lain2..
Apapun, aku still consider besday dorang nih pada 16 Ogos. Jenuh la nak celebrate asing2..since dorang lahir pun sleang 12 minit aje, so takperla celebrate sekali..hehe..
Pejam celik dah setahun ko budak dua orang nih. Dah memacam ragam..Jaga dorang nih memang kesabaran sungguh..ada kala memang tensen tahap sawan emo punyer, ada masa memang nak tersenyum aje tengok gelagat dorang.
Sampai sekarang pun ada kekadang rasa macam tak percaya ada anak kembar. Plus orang yang tengok aku pun akan terkejut bila aku cakap aku ada anak 3. haha..ada opismate baru masuk lagi terkejut bila tau aku ada anak. Dia cakap aku macam budak lepasan U..hahaha..pleeeeezzzzz, aku dah tua nokkkk..minggu depan besday aku ke 30 pulak. :D aku & kembar share besday bulan 8. So tetiap tahun potong kek sama2 la..JIMAT! :P
Cite pasal kembar..meh aku cite skit perkembangan dorang nih:

Aariz Zaydan
@ Gigi dah dua batang walaupun suku2 aje tumbuh.
@ Makan memilih. Suka western food aje yer kawan2..Bagi nasi dia leh luek kuar balik. Tapi ko sumbat la spageti ke, macaroni ker, potato rebus gaul dgn mentega..confirm banyak la dia makan. So nenek dia kena buat dia jenis makanan..kekeke.
@ Lebih independent dari Hafiy. Ada masa suka buat hal sendiri. Takder la nak mengendeng aje dengan aku. Tapi bila mood tak baik, asal aku angkat bontot dia melalak.
@ masih still lagi dia dengan perangai menyelongkar dia.
@ suka main air. Volunteer masuk toilet. Bila nak bawak keluar confirm melalak, sebab nak main air percik2..hehe
@ sekarang hobi memanjat pulak selain dari menyelongkar. Sofa2 kat rumah habis dorang panjat..jatuh tergolek tuh aku rasa dia dah biasa dah..sampai bila terjatuh dah tak melalak sangat. keke..imunee dah..
@ Minum susu sekali 5oz. Sama la macam Hafiy. Sekarang dah pandai ambik botol susu Tia yang ada air sirap..hahaa..layan aje dorang nih minum sirap. boleh ker ek?
@ Berat badan tak la naik sgt, tapi boleh arr lenguh gak bila dah 15 minit dukung dorang. Baju2 saiz 6-12m still boleh pakai, tapi dah kusam2 dah semua. Dah lama aku tak beli baju basahan dorang..tunggu arr lepas Raya..
@ Senang nak tidur kan dorang. Pukul 9.30 malam memang time dorang tidur..kasik susu, golek2 atas katil pastu terus la tido. If dorang takmo tidur aku bagi bilik gelap pastu pasang Al Quran audio guna iphone..hehe. dalam masa setengah jam gerenti lena :)

Hafiy Zafran
@ Budak manja la sesangat. Keje nak mengendeng aje bila ada aku. Ingatkan dah botak jadi macho..tapi makin mengediks! adehhh..
@ Kuat makan. Semua benda pun dia makan bila ada mood nak makan. Lagi2 bila kiteorang duduk kat meja makan, confirm dia akan berdiri kat kerusi aku tunggu kena suap.
@ dah pandai nak mengikut jalan bila tengok aku dah siap2, lagi kalau time nak g keje, confirm melalak nak ikut. Laju aje dia merangkak ke pintu.
@ suka jugak main air. pantang pintu toilet terbuka, terus aje nak masuk.
@ Dorang dah pandai sebut Abah & Mey ( Ummi) , kekadang panggil aku ma. aku layan kan aje. Aku tengah nak ajar dorang kenal benda satu persatu..ajar sebutan yang betul. Umur dah setahun, sure dah leh paham apa aku cakap & tunjuk.
@ Dorang dua suka berebut puting. asal berebut aje sampai jerit2..tak kuasa aku nak layan. tapi bila aku sendiri sakit telinga dengar dorang jerit2 aku amik puting tu..biar dua2 tak dapat. Bagi aku adil la kot..

Alhamdulillah..dah setahun dah aku bersama anak2 tersayang. Memacam dugaan dah aku tempuh sepanjang tahun nih. Alhamdulillah, Allah swt tolong aku dan berikan aku kekuatan membesarkan dorang walaupun ada masa memang aku rasa tak termampu. Aku kuatkan semangat sebab aku yakin Allah berikan aku si kembar sebab DIA tau aku mampu membesarkan dorang walaupun serba sederhana. Syukur aku kaya dengan anak2..Semoga dorang membesar menjadi anak2 yang soleh dan dapat mendoakan aku bila aku tiada nanti. Aminn.. :)

To my adorable twins,
Ummi always luv u all. Ingatla, saling sayang menyayangi antara korang bertiga dan Ingatlah Allah sentiasa bersama2 kita dalam susah dan senang selagi kita mengingati-Nya. InshaAllah...
MY Hafiy Zafran
keje menyelongkar baju2 dalam bakul
kembar masa 2 bulan rasanyer
my Aariz Zaydan
Ni keje menjahanamkan tudung saji. Abis rosak tudung saji nih dorang pakat nak duduk dalam tu. Kreatif terlebihh..
Main sorok2 dekat celah2 sofa. Feveret spot dorang..main cak-cak
gurau senda bersama
ni time nak bergaduh ke manja2 ntah..
haaa, start arrr perangai tarik2 puting tuh..
time bergaduh..keke

3 idea?!:

siti norsarah Aminuddin said...

Waa aku paling suka jugak time twins aku umo sethn..main cak2..main sesama..berebut toy sesama sendiri. tpi dah nak masuk tiga thn ni..aku letih menjerit mcm pompuan meroyan. asek bergaduh memanjang. brg derang mesti kena ada sorg satu..kalo tak gaduh. hope aariz and hafiy tak mcm amir amar besar nanti.letih mak

aTy _faRed~ said...

selamat hari ulangtahun kelahiran..:) seronok ek anak kembar..saye teringin nak anak kembar..keturunan ade..tapi tak tau ape dapat ker tak..heheh..

~Leyyatasha~ said...

wah si twin dah setahun ye.auntie nk wish gk la, Happy Birthday..!!~
mcm best jer ade ank twinkan.hehe

 
Blog Template by Delicious Design Studio