Tuesday, March 18, 2014

Eldest princess 4yrs & Little soldier 5 mo

Assalammualaikum..
Lama sesangat tak bersiaran nih.ini pun gigih update guna iphone. Huhu
Sejak beranak 4 ni memang tak berkesempatan nk buka blog. Nak blogwalking apa ntah lagi..mmg takdooo..rindu nk baca blog korang2 semua..huhu..terasa aku dlm dunia sendiri aje bersama famili..hehe
Update latest pasal anak2..haaa yg si kecik tu dah 5 bulan dah..semlm genap 5 bulan. Last 2 week dia admitted Kjmc sebab Acute Bronchitis. First time anak aku masuk hospital..dia demam mlm 2 hari pastu selsema batuk tahap teruk sampai dgr wheezing nyer.bawak pergi pakar, kena buat neb. After sekali neb result tak baik, terus doc tahan 2 hari. Alhamdulillah now he's getting better. Berat dah 6.5kg, masih lagi menyusu badan tapi aku dah campur dgn karihome..hahaha..pengeluaran susu badan tak berapa lancar sbb stress & penat dgn keje2 harian, tak dapat nak mencapai permintaan si kecik ni, sekali minum boleh cecah 4oz. Huiiiii..badan pun bulatsss..tp harap aku leh breastfeed dia sampai setahun ke..insyaAllah

Si kakak pulak 14 March lepas genap 4 tahun. Kakak belum sekolah tadika lagi. Aku tak ready nk hantar dia skol plus nak handle kids yg lain. So aku decided hantar dia ke playgroup under Alimkids. Tengok instagram kawan aku update anak dia kt playgroup buat aku terbuka hati nak exposekan dia dgn suasana sekolah. But not as a full time, just for 2-hour session..mingle around with other kids & teacher. Buat art activities, ada nyanyi2, kenal huruf abc alif ba-ta, story telling etc. seronol tia dapat masuk skol. Minggu pertama je malu2, masuk minggu kedua dah berani duduk depan2 teacher. InsyaAllah harap next year dh boleh ke sekolah tadika tanpa masalah. 

Si kembar masuk 3 tahun this year. Masih lagi tak pandai bercakap.huhu..aku dlm process mengajar dorang bercakap..risau gk..if next year takleh bercakap kena hantar speech theraphy la. Hope dorang ok. Yang lain makin aktif & bijak..hehehe..chaos satu rumah dgn dorang. 





1 idea?!:

siti natrah said...

assalam..kecian kt bby..mcmne dah hrni?semoga sihat hendaknya..bestnya tengok kembar..in Sya Allah nanti boleh la tu bercakap..salam perkenalan..jemput ke blog saya..natrah4ever.blogspot.com

 
Blog Template by Delicious Design Studio