Monday, June 2, 2014

Cerita terkini...

Hi, Assalammualaikum..
Lamanyer tak buka blog..bukan blog aku jek, blog korang yg lain pun xdapat nk baca. Seriyess rindu nk baca blog bloggers yg aku follow..rasa dh mcm dlm dunia sendiri jek..part seronok baca blog org sbb dpt tgk life harian org lain & bila baca benda2 baru nih rasa bertambah ilmu yg baru..
Tapi xper..InsyaAllah ada masa aku g blog korang eh...ngehngeh
Cerita terkini aku dan famili...
Si baby harraz dah 7 bulan setengah. Dia still belum merangkak..komando je dh laju..dari hall sampai pintu utama dia dh boleh pergi. Manja sesangat..dah susah nak tinggal main sendiri. Nak berteman aje plus dah xmau org yg x familiar. Aku dah stop breastfeed dia dah..kuat sgt minum susu tp susu badan x banyak. Susu badan depleted since lokman kena outstation 2minggu. Aku penat & stress uruskan anak2 dgn keje opis yg byk sampai xde masa nak pergi pump. Stok susu badan mmg dah lama habis. Aku bergantung pd daily pumping. So bila stok daily x byk, Harraz byk minum FM dan lama2 dia refused direct bfeeding. Dia main2 je bila aku bg direct bf. Last2 masuk je harraz 7 bulan aku bg fully FM. Aku bg Karihome. Setin tu tahan 4-5 hari jek. Sekali minum 4oz, dan dia demand for every 2 hours. Haaaa, banyak kan?mengucap jugakla time bancuh susu dia tu..huhuhu..tak ape la janji dia sihat. 
Last month bwk Harraz pergi Klinik, ambik injection utk 5 bln. Now injection utk 5 bulan dah combine skali dgn 6 bulan. Kira dah jadi 4 serangkai la. Since Harraz dah 7 bln aku ok la. Alhamdulillah dia x demam. 
Si kembar nak masuk 3 thn dah bln 8 nnti. Baru stage nak belajar bercakap. Huhu..dorang mmg xreti bercakap, cuma paham la apa kite ckp. Dorang makin melasak..hari2 asyik main lawan2 ultraman aje. Aku yg pening. 
Si kakak Tia dah makin anak dara. Dah boleh tinggalkan dia kat mil.mulut becok & dah pandai jaga adik2. Such a luvly big sister. Proud of them! Xoxo



1 idea?!:

Rose Azadir said...

salam kenal, comel anak2 sis...anyway saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

 
Blog Template by Delicious Design Studio