Saturday, August 16, 2014

Happy 3 years my twin!

16-17 Ogos 2014
Genap Aariz Zaydan & Hafiy Zafran 3 tahun. Ikut kalendar islam setiap kali Nuzul Quran la birthday dorang..aku akan buat official annoucement masa tu..lagi best ikut kalendar islam..bg dorang punye besday la..kalu utk Tia & Harraz aku mmg x ingat dh..hahaha..anak dah ramai mula la kelaut nk mengingat birthday semua dlm bulan islam kan..parah!
Apapun utk si kembar, ummi sentiasa berdoa korang berdua sihat & cergas sentiasa mcm sekarang, always happy and active. Semoga Allah lindungi korang, memberikan rezeki berpanjangan dan menjadikan korang anak2 yg soleh utk ummi dan abah. InsyaAllah..aminnn..
Milestones dorang...lama kan aku x tulis perkembangan budak2 nih..
-masih lagi x lancar bertutur. Baru 1 ke dua ayat. Aku plan nak bawak dorang jumpa speech theraphy. Belum ada kesempatan sbb abahnya bz outstation. 
- even x lancar bercakap tapi dorang faham setiap apa org cakap & bertindak ikut arahan dan yg bestnyer Tia paham apa dorang interaksi..dan selalu jadi translator x berbayar aku & lokman..hahah..such a good sister and kepochi boleh tahan gk tu. 
- belum lagi diaper free as aku blum ada kekuatan nak menghadapi kerenah terkuncil bersepah2 sbbkan dorang x berckp dgn lancarkan..tp aku dh start bg hint kt dorang supaya pee & poo kt toilet je mcm Tia. Dengan lajunya dua2 menggelengkan kepala..haaa kauuu..xnk berckp pun bg signal laju tau!tanda dorang xmau..bertuah punyer anak!maybe next year aku train. Or tunggu haraz boleh berjalan..insyaAllah.
- berat badan dorang baru 13kg plus plus. Dah lama aku x bawak dorang g bt check up..huhu..kesian dorang.sorryyyyy guys, ummi mmg serabut sgt lagi2 sejak abahmu kerja luar aje berminggu2. 
-makn munu champion tp ikut mood tekak. Ada masa mkn byk sampai lenguh tgn nak menyuap & menunggu, ada masa mkn sesuap dua aje pastu sambung main. Yg pasti minum air manis mmg dorang suka. Air masak tu mmg jenuh kena paksa. 
- dorang syg harraz. Minta tlg jaga ok la..bila harraz buat benda dorang rasa salah cepat2 dorang panggil aku. Tapi dlm pada sayang tu kuat gk membuli. Part nih aku pening. Dorang suka amik puting harraz, suka sakat2 dia..tp harraz cool gk..siap sengih2 lg bila kena kacau. Aku yg serabut..hahaaha
- dorang dua minat dgn kereta & ultraman, still...kali ni tambah lak dgn Superman & Batman sbb abahnye beli kan baju tido costume tu..huhu..then if tgk youtube mintak nk tgk 3 benda ni jer la..yg pelik kartun lain xde lak extrem sgt mcm ben10 ke, dinasour ke, etc..mungkin sbb kat rumah nii xde channel Disney tu..kekeke..balik2 tgk ceria..sampai dorang tiga lebih suka layan cerita2 drama melayu kanak2 tu..strawberi karipap la, puasa oh puasa la, geng bas sekolah..hahaha..jiwa kemelayuan sungguh!
- ok kena stop, harraz dh bgn. 

Happy 3rd birthday my little heroes! Ummi, Abah, kakak Tia & adik Harraz love loveeee both of u dunia & akhirat..be a good boy ok. Xoxo





1 idea?!:

eamy milea said...

alahai comelnye pakai baju sedondon gitu.. :)

 
Blog Template by Delicious Design Studio