Monday, December 27, 2010

Final 1st Malaysia lawan Indonesia - Piala Suzuki....2010

Congratsssssss pasukan muda Malaysia!!!!wahhh, excited babe tengok diaorang main semalam..mendahului dengan 3-0, harap2 la Malaysia menang sebagai juara kali ini.

Semalam aku & adik beradik lelaki, abang ipar, anak buah & bapak ku pergi stadium bukit jalil. aku sorang jek sesat pompuan..hehehe..tak kira, aku nak join gak sebab selalu kalu ada game bola final aje mesti aku follow. last time pergi stadium shah alam masa selangor masuk final piala malaysia kot..aku tak ingat bila, by that time aku pergi dgn adik2 & abah aku, masa tu aku bujang lagi. so this time, kira first timela pergi dgn husband.hehe..Tia tinggal dengan MIL & Mommie dia.

dan first time jugak aku jejak kaki kat stadium bukit jalil & tgk malaysia main live. Selama nih aku penyokong setia merah kuning aje... 
Semalam. ramai btul penyokong Malaysia  - pakai baju kuning & biru! nak kata dalam 85% rakyat malaysia aje, yang lain penyokong Indo. sampai ruang penyokong Malaysia giler crowded, so no choice, ramai giler M'sia fans slumber aje duduk kat seats Indo fans. Diaorg takleh nak kata ape la kan, dah negara kite..hehehe..kiteorang masuk stadium lambat, cos adik aku nak cari jersi M'sia, tapi mahal la pulak..diaorang mark up jersi grade AA jadi RM65, jadinye dia beli tshirt berkolar M'sia RM40 - jadila dari takder..aku beli macam kain sempang MALAYSIA rm10, lokman beli wisel bising tuh rm5, dah shopping, abah aku plak nak solat dulu..yang aku puji orang2 kite nih, walau excited nak tgk bola camne pun, ramai jugak yang bersolat dulu. solat beralaskan lantai org lalu lalang aje.slumber. janji yakin kan? :) sampai ada sorang brother nih selipar dia ilang la, orang tersepak2..kesian aku tgk melelong dia cari selipar dia..huhu~ 

so biler game nak start baru la nak cari seat, hurmm..memang tak dapat la. orang jadi berebut2. siap mintak pihak pengurusan bukak ruang2 yang diaorg freezekan between M'sia fans & Indo fans. takut gaduh la kot. tapi sebabkan dah ramai orang, kena la jugak diaorg bukak. biler dah ramai2 berebut-rebut, kiteorang semua terpisah! Abah aku & anak buah - Iman, duduk kat Indo fans, bapak aku sesuka ati aje menyelit kat situ, aku & Lokman dah cuak giler, takut diaorang (indo fans) jadi emo, diaorang akan kenakan abah & adik aku dulu..hehe, tak baikkan aku berfikiran negatif time tu..huhu. Lokman ajak aku cari seats kat tingkat atas, dapat la kerusi kat celah2 orang tuh. Adik2 laki aku & abg ipar ntah mane ntah diaorg pergi.Jadi tak best plak biler terpisah2 cmtuh.

First half, aku lost kejap, tak dapat focus tgk game sebab orang berdiri2 depan aku, halang permandangan. so aku tengoklaaa keletah orang aje. ada couple nih bawak anak kecik umur setahun dua camtu, aku rasa tak berpatutan sungguh. anak merengek2 sebab panas, pulak tu orang kiri kanan isap rokok. ko nak marah orang isap rokok takleh gak, sebab kena la sedia maklum tempat terbuka mcm ni kan? sudahnyer dok la kipas2 bagi asap tuh ilang..cian..si bapak plak tak dapat concentrate tengok bola,bergilir2 kena dukung anak. lepas abis first half dia ajak la bini & anak kecik dia tuh balik..ciannn lagi..mahal ko beli tiket bang, rm30 tuh sekeping! tapi aku puji la sikap ko tuh, nasib baik ko pikir anak bini ko tak selesa kan? tgk tv kat rumah lagi selesa... kesimpulannyer, jgn la bawak anak2 kecik pergi stadium yerr bangggg :P


2nd half, kiteorang terjumpa adik2 aku. baru best dapat duduk sekali. tukar seats paling atas sekali, belakang tiang gol. gayat pulak aku dok situ. 2nd half best giler! gol bertalu2 dari Malaysia. penyokong dah jadi excited! Puas hati la masing2 pulang dengan kejayaan..

Dah abis game, on the way nak g kereta, ada pulak wartawan Indonesia nak interview adik aku. Kiteorang pun beramai2 interpremmm skali..hahah, yang tak leh blah..si lokman merampas mikrofon untuk bercakap (giler kuasa aku cakap!), dah adik laki aku dok cover2 macho..lagi takleh blah!hahahaha..sangat lawak!! ntah masuk tv ke idak tuh, berita di NTV7 malam nih kot..

Nak pergi ke kereta makk aihhh, jauh giler!! adala 2km kot kena menapak..huh, terbakar kalori aku beribu2 kilo malam tadi..hehe. sampai lapar kiteorang dibuatnyer, sebelum balik rumah singgah mamak, bantai makan nan cheese & ayam tandoori..kumpul balik lemak2 yang hilang tuuu..hahaha. pukul 1.30pagi baru aku sampai rumah. Tia dah tido..huhu..

overall, doakan kejayaan Malaysia di Indonesia rabu malam nih yerr..

till then
bubyee!

masa balik, jammed giler!

on the way masuk stadium. menapak jauhh oo

view dari seat tingkat 3

abaikan muka aku yang comot itu..hehe

with my brother, pembeli tiket

gambar cantek2 kat DSLR, tapi abg ipar tak upload lagi masuk fb. lambat lagi la tuh dia nak upload. aku pakai camera hp aje la sonang~huhuhu...

1 idea?!:

armouris said...

tahniah Malaysia! Main bola jangan sampai cedera - Kecederaan/Kematian di Padang Bola Sepak

 
Blog Template by Delicious Design Studio