Monday, December 20, 2010

piknik bersama jimba!

Sabtu aktiviti bersama kawan2. Actually kawan2 baik lokman plan buat piknik di Sg. Congkak. Last lepak dengan diaorang berpiknik di Tasik Perdana masa aku tengah pregnant 8 bulan. Jadinyer piknik kali nih bertukar venue; Sg Congkak, Hulu Langat. 

Perjalanan makan masa sejam setgh kot, bukan sebab jauh sangat ke ape, tapi jalan jammed yg amat. traffic light lama buatkan perjalanan slow. Sampai Tia mengamuk la jugak dok lelama dalam kereta. Aku yang letih dok control dia. Pening kepala~

Kitaorang sampai lambat. Bebudak lain dah siap BBQ, makan & mandi manda (plan gerak pukul 8pagi, tapi kiteorang sampai dalam pukul 11pagi..hehe..aku sesampai aje, terus mengcekik gak, giler lapar sepanjang perjalanan. Aku tak mandi sebab rasa leceh plak nak kena jaga Tia. So just duduk2 borak2 & makan2 la. 

Piknik kat Sg Congkak best jugak. tempat dia bersih & teratur. Ramai giler orang kat sana, maklumla cuti sekolah.. Setiap tempat ada jer family2 & budak2,, tapi jadi tak sesak sebab teratur. Pihak kuasa Sg Congkak dah sediakan tempat2 utk orang yg datang. So duduk well organized la, idak lerr bersepah2. Air sungai pun bersih. Tempat kiteorang pergi nih takla dalam & ada air terjun yg tinggi tu. Just sesuai utk budak2 kecik mandi. Air paras betis aje. Tapi ada je bapak budak yg mandi..hehehe..Recommend la pada family nak bawak anak2 time cuti2 sekolah nih.

Overall sekali sekala buat aktiviti macam nih memang best! tapi penat jangan cakap la, bukan penat sebab mandi sungai, tapi sebab duduk dalam kereta lama2..huhu. Ada jemputan kenduri kawen kawan Lokman gak tengahari tuh, tapi dah tak larat. Balik rumah kiteorang bertiga terbongkang sampai Maghrib..huhuu.

Si kecik takleh dok diam, semua benda nak usik. termasuk amik sandwich dalam bekas, confident aje nak makan..

Daging lembu, kambing, ayam, garlic bread, potatoes, hotdog..semua ada!

Geng wanita - dok lepak makan2 & gossip2

Geng lelaki - mandi di sungai cetek sambil layan anak2, oh, tapi Lokman tak mandi..tak thrill dia cakap.

Celebrate besday Mira sekali, kebetulan jatuh hari yang sama.. Happy Besday Cip!! Organizer bagi piknik jimba ini.. :) terbaikkk!!! :)

Si kecik dah penat, siap leh tidurr 15 minit. Aku angkut bantal bucukk dia skali.

Last photo together2. ramai jugak tak dapat join, ramai g kenduri kawen.

hehe, nak gak amik gambar dgn keta mini kawan lokman. Aku suka giler keta nih, ada duit lebih nak buat la keta "mini" aku cmni..hehe * mode berangan*

Layan si kecikk yang aktif!
Abah kasik Tia merasa air sejuk sungaii..heeeee

Nana siap bawak khemah & kerusi lagi..hehe, excited! :P

Lagi with miniiiiiiiiiii

4 idea?!:

[-suziey-] said...

ouh ade piknik ek..xde plak dpt jemputan..agknya aku asyik xdpt join jek..bosan dh nk jmput kan..hiks..best tgk korang berBBQ

mommie Tia Zahraa said...

alamakkk suzieyy, ko tak dapekk jemputan ker?? tersilap pandang kottt..hehehe, aku main ikut laki aku jerkk :P ..takper next time sure ada jemputan untuk ko..hehe :D

nad said...

hey kenapakah tidak memberi kredit kepada tuan empunya kamera dan jurugambar? aaaa tak aci!

mommie Tia Zahraa said...

hahahah, oh adie, terlupa nak mintak izin, aku "amik" gambar2 ko nih dari FB..kihkihkih..mintak halalllll :P

ok la, tabikk springgg utk jurugambar tak profesional pada hari jimba! Cik Adie Nad!! heheh..

saya yang ikhlas,
Ummi Tia

 
Blog Template by Delicious Design Studio