Friday, October 28, 2011

Alliance Cosmetics Warehouse Sales

Lunch tadi aku lari ke sana. sebab dekat aje, leh la aku terjah sorang2..first time pegi warehouse nih. Dah lama tak beli brg make up kan..ye la, sepjg pregnant tak gemar sgt bermake up..dok comot camit aje..nih dah sihat nih, harus la kumpul brg make up balik. Asyik pergi warehouse barang anak aje, mak nyer pun nak gak la reward utk diri sendiri dgn barang warehouse...hahaha.

Masa aku sampai tuh orang tak ramai lagi. Pukul 12.35tgh. Tapi lepas setgh jam orang dah start ramai, tapi still managed to get barang yang kite nak. Staff2 kat sana very helpful. Senang nak mintak benda kite nak.

Overall murah la barang2 dia.

Silky girl: Price start dari RM3 to RM20 aje. Eyeshadow RM5, aku dah amik 3 jenis, tapi bila belek manufacured date tahun 2008, aku letak la balik. So just beli hygiene wash RM5, make up remover RM8, SGMen (utk adik laki aku) deodorant RM4 & facial wash RM3. Lipliner RM8. Barang lain yang ada sana, perfume RM12 aje. Make up set for teenage RM15, Mascara RM10, Compact powder RM6 (small one).

Avene: first time aku nak try, so aku beli trial set RM30 aje (set ni utk menghilangkan pigment2 kt muka or scar ke, bekas jerawat ker, ada 4 items dlm set tu). Dengan water spray RM8 (small size). Price range RM8 to RM45

Stage make up: 2 items RM20. Aku amik concealer pencil & Liquid foundation. Ada jugak eyeshadow, lipstick, mascara etc. Tapi takde blusher..semua brand pun takde blusher.frust pulak. huhu

Revlon: Barang Revlon mmg best. Two way foundation cepat giler abis, ye la RM20 aje. So aku beli compact powder aje RM15. Lipstick RM5 - RM15, Lip gloss RM15. Mascara pun rm15 kot. Eyeliner takder kaler hitam, dorang kasik free kaler purple. Refill eyeshadow RM2 aje.Eyeshadow RM20-25. Pewarna rambut tak sure brape harga.

Bayar leh pakai cash atau lebih RM100 leh swipe credit card lorrr.

Aku spent dalam 45 minutes aje kat sana. Lagi dok lama lagi byk aku angkut..bahayaaa!! Itupun  banyak jugak yang dah abis. dalam masa sejam lebih orang dah borong. Pastu dah anis takde pulak dorang re-stock. huhu

Masa dengan orang Avene dok explain pasal product dia, sempat beramah mesra dengan sorang kakak nih (kak zeti nama dia), siap bertukar no hp lagi. Akak tu ckp nanti nak contact aku, nak tanyer sama ada product set yang kiteorang beli tu effctive ke tidak. hahah.. lawak btul akak nih. apa2 aje la kak.. :)
Stage area

haaa, aku beli yg ini lah

trial set RM25 aje. sorry gambar goyang

inila kawasan warehouse. pasang khemah2 aje kat luar kilang tu. luas. setiap brand satu khemah jer

ini la hasil belian hari ini :P

silky girl lipstick.

5 idea?!:

Oimira said...

ala...apsal aku tatau pasal warehouse ni?

FiraHamzah said...

alaa, apsal aku tak tau ko pun suka g warehouse make up..hiks :)

Bonda Adam said...

kat mana warehouse ni? betol2..selama ni asyik gi pureen warehouse sale, tak gi pun warehouse sale untuk mommy.

FiraHamzah said...

Sara,
Warehouse nih kat Hicam Glenmarie sana. Ahad lps last day laa..hehe.
Tula lain kali ada warehouse utk mak2 mcm kite nih, kite leh g sama2 ek..hehe :p harus la rewardkn diri sendiri gak kan..

Bonda Adam said...

ala dah lepas rupanya...takpe next warehouse sale, fira announce kot blog ye

 
Blog Template by Delicious Design Studio