Monday, April 16, 2012

Kembarku kebotakkan :)

Kakak aku gelar si kembar Allycat junior..huhu..
kes rambut dorang beralun dan kembang..hehe, susah nak admit yg rambut dorang tuh tak kerinting tapi ikal mayang gitu..sebabkan dorang nih lelaki, nak tergelak pulak sebut rambut ikal mayang kan..so ok la, rambut dorang kerinting macam omakkknyerr..plus tebal lagi.
Baru masuk 8 bulan rambut dah panjang..nampak rambut je lebih, muka kecik..kekeke..tu yg memang agak Allycat la jugak. cisssss..

Aku & Lokman sepakat nak botakkan dorang semula. First botak masa dorang umur 2 bulan. Kiteorang yang cukur sendiri. This time aku suggest la Lokman bawak je dorang nih g kedai gunting rambut. senang kot. Tapi bapak dia nih semangat waja nak buat sendiri.

Jadinyer sabtu malam g pasar malam beli arr mesin pencukur rambut nih dengan harga RM15. dekat Mydin jual RM35. kekeke..nak pakai sekali sekala aje, so tak payah nak brand mahal2 yek. Asal boleh guna hentam aje la...made in china pun jadi laaaa.. :P

Semalam, lepas dorang nih bangun tidur tengahari, terus Lokman suruh stand by budak2 nih. Memula Aariz arr..
Stok tak reti dok diam budak nih. Sibuk nak tengok2 apa kiteorang buat kat dia. Sudahnyer, ada la tobek2 skit.kekeke..
Si Hafiy ok aje..bagi pegang mainan, diam la jugak. Statik aje duduk kat seat tu. Bapak nye buat style mohawk gitu..mengada btul! senang nak bezakan dorang nih nanti..hehehe..
Seronok btul dorang lepas potong rambut, terus aktif & senyum2 aje. Agaknyer syok kot rasa kepala ringan aje..heheh..

notakaki: hari nih bapak aku aka atuk kembar jumpa dorang kat rumah bbsitter, mengucap panjang si atuk tengok rambut punk Hafiy..kekeke..dah agak dahh..bapak ku itu ortodok okkk..hihi..nanti dah panjang rambut tuh saya adjust yer bapakkkk..dont worry2..not permanent, later will change..kekekek..tergelak besar aku dengar story kakak ku tadi :P

3 idea?!:

nonieUzaine said...

comel je si botak..ni kalo dukung ni mesti lagi ringan dari biasa...comel lahhh...gerammmm..

FiraHamzah said...

hehe..kepala ringan arr nonie, tapi badan makin berat..dah kuat makan dorang nih.. :D

syiela said...

ringan kepala.. kekekeke siap buat style mohawk lg tu...

Dable H saya botakkan je dua2.. dorang panggil upin dan Ipin :)

 
Blog Template by Delicious Design Studio