Wednesday, May 16, 2012

AarizHafiy 9 months

Selamat hari Guru to all teachers out there, and Happy birthday to my brother..besday dia yang ke 26 tahun..baru perasan adik laki aku nih nak kawen muda..kekeke, aku pun kawen umur 27 tahun..adik aku nih la nak kawen bulan depan. Hari nih besday dia..semoga berbahagia selalu nyerrrr adikku :)

Dan harini jugak besday si kembar. Walaupun esok besday Hafiy tapi kira sama aje laaa besday dorang nih..kekeke. besday dorang yang ke 9 bulan.

Meh nak cite skit pasal perkembangan dorang setakat 9 bulan nih:

  • Dah makin nakal..satu rumah dah bersepah dorang berkomando..
  • Belum lagi perfectly crawling..Aariz dah ok 3-4 tapak merangkak. Hafiy dah boleh angkat badan, setapak dua aje..tapi lagi laju dia berkomando dari merangkak.
  • Mulut bising aje..nak perhatian. Asal orang sekeliling bangun mula la mulut tuh bising. Tensennnn! grrrrr T_T
  • Makan dah banyak. Pantang tengok orang lain tengah makan cepat2 datang dekat..mintak disuapkan. harap2 berat badan dorang nih naikla bulan nih..
  • dah pandai mengutip benda atas lantai pastu masuk mulut. Bila kite marah, tersengih2 comel. Semalam si Hafiy siap muntah susu sebab tercekik benda apa ntah dia kutip..huhuhu..scaryy. lepas nih kena make sure lantai sentiasa bersih..huhu
  • dah tau nama sendiri. bila orang panggil terus dorang pandang.
  • Dah pandai bergaduh sesama dorang. lagi2 biler berebut barang. Mostly Hafiy la suka kacau Aariz. Pantang tengok Aariz pegang benda, cepat2 dia datang then terus rampas. Slumber punyer budak!
  • Dah pandai menyakat Tia. Kekadang Tia jadi mangsa buli pulak bila dua2 datang hempap Tia..kekeke..aku pun selalu aje jadi mangsa buli kembar nih..pandai baring, confirm kena terjah..kekadang tia pun join skali..adehhh..Ummi korang nih dah la kecik aje..
  • Tidur seawal 9.30 malam dan akan bgn tengah malam sebyk 2 kali sorang utk susu 5oz sorang, pastu pukul 6.30 pagi setiap hari confirm dah bangun. haaa, cuba korang kira brapa kali aku kena bgn malam if sorang2 bangun nak susu lain2 timing. Haaa, tia pun termasuk skali kekadang nak susu gak..huhuhu..
  • Puting botol susu TT dah bertukar ke no 3. laju dah dorang minum susu. If dulu puting botol susu no 1, 3oz aje dorang minum setiap kali. rupanyer penat nak nyoyot, lubang kecik benorrr..bila tukar ke besar skit, rupanyer kapasiti perut dorang nak menampung susu adalah besar..patut la anak2 aku ni tak gemuk2..rupanyer salah puting botol..huhu..sorry yer anak2..lagi 3 bulan kite up lagi puting susu tuh k.
  • Kembar skrg dah minum susu S26. Berselang seli dgn lactogen gak..semua susu pun dorang layan..jenis tak memilih macam Tia dulu..
  • sebatang gigi pun takder la budak2 dua orang nih..hehe..bagus la, lambat tumbuh lambat la karat..ye tak? InsyaAllah..
  • Si kembar dah leh pegang botol susu sendiri..yeayy! takleh lenguh2 dah tangan aku nak pegang botol dorang nih..buatnyer serentak nak susu, haaa, masak! memang macam robot aje tangan aku dua2 belah suap dorang susu..huhuhu. comel aje tengok tangan kecik pegang botol gemuks iteww! :P
  • ok dah.. :P


Apapun, hepi 9 mths to both of u..ummi luv u bucukk masyammm!!
paling suka gambar nih..
gurau senda adik beradik. Si hafiy macam biasa suka buli Aariz.
Aariz redha aje kena hempap..kekeke
si Hafiy, mamat slumber :)
ni aku tak sure sape..keke
syok makan biskut tuh..
kembar dalam keta
ni nak mulakan operasi round satu rumah la nih..percubaan nak merangkak bersama2
belajar nak manjat meja
Aariz minum susu sendiri..
Aariz dah steady merangkak, tapi agak tidak rajin juaaa..
lebih suka bergerak ala komando..uhuhu

1 idea?!:

Bonda Adam said...

heheh so far development derang sama cam aryan aku.. bestla si kembar ni mcm2 gelagat..bestfriend dgn kakak Tia..

 
Blog Template by Delicious Design Studio