Thursday, July 12, 2012

Bergaya tak dukung anak dengan tumit tinggi?

Masa anak dara, jiwa remaja galak bukan main lagi bergaya dengan kasut tumit tinggi setinggi 3-4 inci. Sakan ko!! siap berbagai warna lagi..oren, kuning, merah...ikut tema baju lagi..hehe..
Tapi sekarang dah ada askar2 kecik nih kena pikir 10 kali nak pakai ke idak. Hati memang teringin nak pakai tapi....
Nak jadikan crite..aku nak g keje pagi nih, pakai la kasut ala2 2 inci setengah, wedges gitu..confident nih sambil kena dukung Hafiy. heheeh, sekali nak sampai ke kereta boleh pulak aku terkehel. adehhhh!!! nasib baik anak tak jatuh..seriau btul! ingatkan pakai kasut tinggi jenis wedges nih selamat..tapi tak jugakkk..keeee, sebab aku jalan tak betul?? hahaha..sebab nak cepat g keje, jalan macam ribut! bukan sekali ok aku terkehel, dua kali..depan rumah babysitter pun terkehel lagi skali. huhuhu..
tetiba rasa insaf pulak..gamaknyer kasut Raya tahun nih beli yang flat aje la..huhu..
Last week aku dah buang semua kasut2 tinggi aku yang dah buruk2. bertahun2 simpan..ada yang zaman sebelum kawin lagi kasut tuh..bajet simpan dalam kotak selamat, tapi yer la, bertahun2 ko..dah terkopek2 dah..asal pakai aje, ada la nanti tertanggal sini sana..kasut simpan dalam kotak tak guna pun tak boleh tahan jugak. sebenarnyer kasut nih tak boleh simpan aje, kena gak pakai sekali sekala.
tapi dah aku nih dua tahun berturut2 mengandung, terus la aku simpan high heels aku semua..aku avoid masa pregnant pakai heels. Sebab ada rasa tak confident bergaya sakan masa pregnant. Plus takut ada effect sakit2 pinggang & kaki.
Aku tengok AM aku kat opis nih, tengah pregnant 5 bulan slumber lagi pakai heels 2 inci setgh. laju pulak tuh dia jalan! seriyess aku yang tengok pun rasa seriauu..tapi tengok orang la kot..ada org tak kisah..asal bergaya..hehe..korang masa pregnant pakai heels tak?
Sales Raya dah start nih, korang dah shopping ker? Charles & Keith pun dah sales..hehe, harus la aku usha2. tak dapat 3 inci heels pun takper la, aku beli yang 2 inci punyer..hehehe..nak jugak rasa tinggi masa beraya nanti. hihihihi..tapi kena berhati2 semasa mendukung anak. Jangan sebabkan nak bergaya sakan memudaratkan anak dan diri sendiri..cari nahas namanyerr..
ok babes, take care..sayangila kaki kite..hehe :)
antara kasut2 yang aku dah buang..sayang je nak buang, tapi if repair pun sekarang kos repair leh beli kasut baru yg 50% diskaun..btul tak? hehe
kasut pakai pagi ini..terkehel jugakk..
huhuh..sakit kaki sudahh..

2 idea?!:

Mama Kembar 3 said...

mama sejak ada si kembar 3 ni mmg dah tak pakai heels tinggi 2, 3 inci tu bila kluar jln ngan bebudak nih. kalau tak dukung diorang pun, tak daya aii nak lari kejar kejar diorang dgn heels tinggi bagai hehe. But kat opis still pakai laa gak. But these few weeks langsung tak leh pakai dah, coz sakit pinggang/blakang laa plak. Kena pakai flats or yg ada tumit skit jer huhuhu

FiraHamzah said...

mamakembar3,
haah sakit2 pinggang kan biler pakai heels nih..tu la lepas nih memang aim flat shoes aje la kite..hehe :)

 
Blog Template by Delicious Design Studio