Tuesday, July 31, 2012

Kembarku demam, tak jadi shopping

Hafiy start demam hari jumaat malam. Panas sgt, sampai cecah 39. Setiap masa aku sponging dia..sampai aku tak dapat tidur lena. Setiap kali sponging dia nangis..Masuk hari kedua, kawan aku suggest guna asam jawa. Aku ada asam jawa yg instant aje dlm peti..taram aje laaa..lepas aje tuam dgn asam jawa, terus kurang panas dia. Tapi lepas 3 jam panas balik.
Hari Sabtu tu kitaorang memang plan nak kuar shopping baju budak2 nih. Plan nak g OU aje. Tapi memang rasa tak sedap hati sebab si Hafiy nih siang memang dia ok, tapi asal lewat petang aje mula la badan start panas.
Since dah plan, kiteorang pun teruskan jugak la ke OU lepas asar. Jejalan kejap pastu ingat nak berbuka kat Pizza Hut aje, tapi pukul 6.45pm baru terhegeh2 nak cari g sana, memang dah fully booked la. Tak merasa la nak makan pizza hut. Even cari restoran yang biasa kiteorang makan pun semua dah penuh.
Sampai satu restoran tuh, Lokman tengok banyak lagi kerusi meja kosong. Redah aje la..Nama restoran tuh Petite Millie. France Restaurant rasanya.
Main pakai order aje, based on recommendation waiter dia.
Sementara menunggu makanan, si Hafiy bantai muntah pulakkkkk!! Habis tudung, baju & jeans aku..adehhh..nasib baik aku tak mengelabah, aku biar aje la dia muntah kat aku..ye la, dah la kat restoran ko..org cina meja sebelah tengah makan tu..huhuhu..lepas dia muntah, terus aku g toilet. cuci baju seluar dia dan aku punyer. Waktu tu orang dah berbuka puasa tuh..
Hafiy dah lembik sgt..memang panas sesangat badan dia. Nasib la aku ada bawak napkin dia dengan tuala kecik. kat situ jugak aku tuam dia. Nak balik terus lepas dia muntah tuh tak boleh jugak..makanan dah order. Lepas makan la kiteorang terus balik. Takdo dah nak menyinggah mana2..memula ada gak nak beli selai dua, tapi rasa tak selesa pulak nak shopping lepas baju suar aku bau muntah susu,..hahah..confirm semua orang lari dari aku.
Balik tu nak singgah klinik panel aku biasa pegi tuh, tapi tutup..ye la, doktor pun nak g Terawih..terus la balik umah.
3 malam la aku tak dapat tido. First time anak aku demam lebih dari 2 hari. risau aku. aku bajet if masuk hari ke 4, aku nak bawak g hospital aje. Aku amik EL semalam..tengok2 dai dah ok. sikit2 dia aktif balik. sampai petang tengok2 ok..Alhamdulillah..malam tadi dia tak demam dah. tapi batuk2 skit sampai muntah susu jugak..huhuhu..takper la, as long tak demam panas dah..
Jadinyer Sabtu nih la kuar shopping..hehe..harap2 anak2 Ummi semua sihat2 yer..xmo dah sakit2, tak tidur malam dibuatnyer..

Hari ketiga. dah kurang skit, dah leh main2 dgn kembarnyer
masa kat OU, menepek aje la..ni before muntah. sempatla aku mengambil gambar..huhu
main2 lagi even demam2
Hari pertama.
Si Aariz buli dia, suka benar rampas puting Hafiy..melalak budak demam nih..huhu..

2 idea?!:

~zaira~ said...

tula kan..kalau anak anak demam mesti parents susah hati...
macam mana la rai nanti dah la sorang2...harap rai kuat kan ^^

aTy _faRed~ said...

sekarang musim demam...saye pon ngah demam ni..asben dah dedar...anak pon dah muler selsema..huwaaaa...!!!

 
Blog Template by Delicious Design Studio