Monday, January 3, 2011

New babysitter for Tia

Starting from today, Tia stays with my sister. Her mommie dah dapat keje lain, so on the right time, my sister resigned from her job, nak jadi suri rumah tangga berjaya! hehe..and she is volunteer to babysit Tia.
aku sangat2 la bersyukur sebab tak la aku pening2 cari taska untuk Tia. Yang jadi senang nyer, kakak aku tuh tinggal kat area KJ nih jugak. sangat dekat dengan rumah & office aku. Jadinyer sekarang aku kena gerak dari umah awal skit & belajar untuk drive kereta dengan Tia duduk di sebelah..huhuh, rasa cuakk okkk!! :)
Tapi, untuk hari pertama nih, Lokman g keje lambat, jadinyer Lokman la yang tlg hantar Tia. Lega aku...barang2 Tia aku dah packing malam tadi. tapi ada la beberapa brg tak masuk dalam beg cos dia guna untuk tidur. Biler dah namanya bapak yang hantar, ada ajela barang Tia yang tertinggal, macam bantal bucukk Tia & puting nyoyot dia tuh..huishhh takdok benda2 tuh mau tak dapekk tido lena si kecik..sudahnyer, jap lagi aku nak kena balik rumah pulak dan hantar ke sana..nasib baik la rumah dekat!
Tadi dalam pukul 11.30 pg, aku call kakak aku (Tia called her as Mama Is), spotcheck anak dara aku tuh, kakak cakap memula Tia macam meragam gak, diam aje..tapi dah lama2 skit, anak2 kakak aku dok main dengan dia, baru la dia bersuara..hehehe. hope semuanyer ok la kat sana :)
Cite pasal kakak aku tuh, dia dah keje selama 8 tahun, anak dah 3 orang, dan hari nih first day si abang masuk sekolah rendah, darjah 1 dan si kakak masuk tadika. After 8 years, kakak aku dah letih keje, terus aje dia decide nak berhenti, duduk rumah jaga anak! wahhh, bestkan kalau begitu?? sambil2 ddk rumah tuh dia buat la business online. cari duit extra, dan sambil2 tuh jaga anak orang..hehe, oh sesape kat area KJ nih tengah cari babysitter, yang anak umur 2- 5 tahun, leh arr mintak kakak aku jaga..hihihi :P  dia kata leh lagi cari 2 orang budak kecik sebab kat rumah pun  ada anak bongsu dia 2 tahun & Tia aje. So larat lagi jaga budak lain, tapi yang dah besar2 la. senang nak jaga. If ada yang berminat, sila contact aku. :) hehe.. tetiba jadi agen pulak yerrr :)

Till then
bubyeee!


haaa, ini la dia kakak aku aka babysitter Tia yang baru
Umur  - setahun dari aku - 30 tahun (2011)

4 idea?!:

mylongjourney said...

whoaaaaaaaaa.. cayalah faiz dah jadi FTHW!!! nak jugakkkkk!!! heheheh ..best Tia dijaga oleh auntie sendiri..jaga budak pun buat duit wat?? faiz leh bukak nursery/taska :)

Huda Hassan said...

weyh neighbour aku nak tanya tapi anak dia 9 bulan okeh ker??

ummi Tia Zahraa said...

alamak hud,
baya Tia tu..nanti aku tanyer tuan punyer badan kalau dia larat lagi..hehehe :P

anem: best kan kalu tetiba kite pun leh berhenti jaga anak..hehehe. :) ko ada plan ker?? :D

Unknown said...

salam ummi tia. kakak you masih jaga budak lagi ke? saya ada 2 org anak lelaki (7 tahun dan 3 tahun). maid dah nak habis permit and tak nak sambung lagi, so tgh cari babysitter skrg ni..

 
Blog Template by Delicious Design Studio