Thursday, February 21, 2013

Mencomelkan anak-anak dengan pakaian yang comel2..

Aku suka sangat tengok budak2 melaram..rasa gerammmmm macam nak cubit2 pipi & lengan dorang yang comel gebu tuh! They are sooo adorable!

Pandai betul parents dorang gayakan anak kan? aku bab macam nih agak fail arr..seriyesss, aku tak reti sangat nak bagi anak2 aku nampak vogue gitu..kekeke, ala2 stylista kan...balik2 bagi pakai anak jeans & shirt..tu utk kembar arr. si Tia pulak main belasah aje la, skirt-shirt atau dress. haaa settle! nak pergi kenduri kawen, sarung aje baju kurung. ok done. dengan rambut kadang tak bersikat..terus lari keluar, pastu main belasah sarung sandal adidas. haaaa elok! baju kurung dengan sandal sporty.sangat la tak match! lagi2 anak dara aku tuh tak suka ikat rambut..asal aku ikat tak sampai setengah jam dia tarik buka getah tuh. Sampai satu tahap aku kena warning ni jgn buka..tapi sekejap aje la tuh dia takut, pastu buat slumber dia leraikan..serupa tak payah diikat rambutnya..tu yg aku g potong rambut depan dia bagi kontot abis. serabut aku tengok rambut panjang sampai tutup2 mata, then dok gedik2 selak2..haa, dah kerat pendek takder dah nak selak2..sonang!Serabai la ko nih Tia..

Bagi anak-anak laki nih dorang tak kisah sgt ek..sarung seluar dgn tshirt dah settle. tapi camne nak bagi dorang nampak smart ek? haahaha..kena main dengan warna ek..like color block ke, seluar cudroy merah dengan tshirt belang2 gitu? haha..then sarung dengan kasut boot/sneakers..stylo gitu..tapiiii bila start dorang buat ragam nak menyendeng2 kat maknya, terus fail! cancel! tak smart langsung jadi budak cenggeng..hukhuk..takder maknanya pakai lawa2 tapi sememeh aje..hahaha.

Kat instagram aku follow fashionkids. Suka tengok anak2 orang putih nih bergaya. Dengan gaya confident dorang walaupun baru umur setahun dua..uishhh..teruja tetiba nak bagi anak2 pakai macam budak2 tuh..so cute!
Meh aku share dengan korang beberapa keping gambar aku ambik dari instagram..hehe..

*sebenarnya nak carikan baju baru si kembar untuk photoshoot next week..hehehe..tu nanti aku cerita next week. bila dah jadi yek ;)





cantekkkk kan??? nak cari baju & legging camtu utk my girl..tapi kat mane yek? haha


this one sgt comel. my fren kata boleh tlg jahitkan exactly macam nih..yeszzaaa!
buat untuk Raya pun boleh kan? ;D
my fren cakap guna kain satin cotton sesuai for kids. Aku nih satin cotton pun aku tak tau macam man rupanya..cotton biasa tuh aku tau la..hahhaa..super parah mak ko nih Tia..tapi takpe, Ummi akan usahakan yek..hehehe.
So Raya tahun ini takder baju kurung tau..kite bergaya peplum pulak..hoyeyyy!


ni macam agak formal..still look like peplum..
with legging & ballerina shoe. ;)


ini comel, tapi cuaca kat malaysia tal sesuai la nokkk..
jeans & kasut tu ok la..baju tuh kalau mak korang nih bawak g Gentingke, Cameron ke..haaa sesuaiiii ;p


ni smarttttt!!!
kasut camtuh nak cari untuk kembar..
kemeja & cardigan..aduhhhh, cair hati bonda...
berebut orang nak buat menantu..hahha


u look gorgeous baby! hotttt!
beratur jejaka bersiul2 tepi jalan tengok awek nih lalu..haha


haaa ni la anak dara aku..
belasah tshir jeans sandal..dengan spek dia.tapi sekarang spek tu dah patah..
huhuhu..
rambut tu berjaya aku ikat untuk sejam..pastu selamattt...


seeeeee..dress dengan kasut warna warni..apa kess?
hahaha..ni sebab kononnya nak g piknik..so main taram aje.
tema pun kaler block..janji ikut tema..kekeke
anak laki aku pun langsung tak match baju & seluar..hahaha


g tesco main suar katok dengan baju nampak ketiak..
rambut depan kontot..hahha. macam mak jemah dah ko Tia!


ensem boy..
kemeja kotak butang sampai atas macam rappers & jeans, kepala botak
tapi duduk bersepah2 atas lantai..
habis macho!
lantak lerrr..


tadaaa..ini paling senonoh la aku rasa..
my pretty & handsome kids
serabai macam mana pun kamu semua, tetap cantek jelita di mata Ummi mu..
hahaha..

4 idea?!:

Hafizah said...

wah..gmbr last tia n twin tu mmg gojes la. mcm anak tom cruise gitu. haha..dasat tau tia ni..

FiraHamzah said...

Hafizah,
anak tom cruise?wahhh..thankiewwww! hehehe tapi anak tom cruise tu mmg stylo kan...geram tgk dia bergaya..tak mampu den nak mengayakan anak cenggitu ;p

Munirah Mohd Ali said...

Nak join gi potoshuuuuttt!! Jadik bibik tolong angkat barang pon bolehhh. keh keh kehhh :p
kidding2. sure best niii!! tak sabarrrrrrrrrr~~~

mama ila said...

wahhhh...seronok kann tgk anak2 berfesyen...hihi...tu yg selalu jer nak beli baju anak..alasan kannn..hihihi

 
Blog Template by Delicious Design Studio