Monday, February 18, 2013

Picnic again with geng Jimba @ Lake Garden

Dah macam aktiviti tahunan pulak berpiknik di taman rekreasi..hehe, sejak ada anak nih, macam best pulak berpiknik beramai2 kat sana dengan kawan-kawan/famili, sambil layan kerenah anak, sambil tu bergosip dengan mak-mak.

Aktiviti dengan geng Jimba (kawan-kawan sekolah Lokman) memang akan dibuat setiap tahun. Last time kiteorang pergi Melaka sama2..untuk tahun baru ni kiteorang start dengan aktiviti berkelah. Tahun 2010 kiteorang berpiknik kat Sg Congkak. Seronottt! ;)

Semalam (ahad) kiteorang sekali lagi buat piknik kat Taman Tasik Perdana, KL. Last kiteorang pergi masa aku pregnantkan Tia 8 bulan (aku pun dah tak ingat bila, nasib baik tulis kat blog dolu2..haha).
Piknik bermula pukul 9 pagi, aku & Lokman tak menyempat nak prepare makanan, just beli air jus aje..heheh..maklumla anak kecik ramai, tak menyempat2..yang lain masing bawak makanan/minuman as per plan (potluch picnic katanya!)..ada nasi lemak, laksam, pasta, chicken wing, kek coklat, cupcakes, jajan, etc. Kebetulan dalam bulan 2 ni ada dua orang birthday dekat2 (Lokman & Adie), so kira celebrate birthday dorang skali arr..cupcakes ditempah khas untuk dorang ;) thanks to Azila.

Anak2 aku macam biasa la excited nak main playground. Layankan aje. Sampai tengahari masing2 start buat perangai..sebab dah panas & penat. Lagipun tengahari adalah masa2 diaorang nap. Si Hafiy kat situ gak nak melena. terus kemas2 dan gerak balik.

Sampai rumah terus terbongkang keletihan lima-lima.. ;p great sunday!

gambar2 bawah banyakkan aku cedok dari Instagram kekawan..aku tak cukup tangan nak pegang ipon & jaga anak2..






budak hepi dapat pergi playground


budak kena cium dek nyamuk kat dahi..
hepi gak main panjat2


Hafiy ku - keje memanjat la jugak nih haaa..


ni la geng Jimba..ramai kannnn?
theme kali nih - block color..so ramai ikut tema kaler terang2..kekeke


bapaknya siap bawak bola..kasik training dengan anak2 laki dia


ada seisi tiup bubble
berebut2 budak2 nih nak tiup


haaa ini budak org tiup dia g rasa bubble tu..sodap ke nakk ooii?
aiseyyy..tak reti tiup tapi sibuk nak jugak




gambar2 kat instagram Azila ;)


lat seisi before balik
berphoto dengan family masing2
ada member bawak camera polaroid, snap terus dapat gambarnya..
terujaaaa!
teringin pulak nak memiliki camera macam nih..tapi filemnya agak mahallll
nanti usha kat Groupon..kekeke

4 idea?!:

mama ila said...

wowww...bestnyer picnic =)

Liz said...

seronoknya ko dpt picnic dgn kwn2. aku kalau nak picnic, dengan ahli keluarga je.

Liz said...

oh, babe. twitter aku dah tak aktif la. hehehe...

FiraHamzah said...

mama ila,
seronok layan budak2 aje..sekali sekala kan.. ;)

Liz,
takper beb, dgn family pun best, janji dapat piknik..hehe..haiyaa, sudah tarak aktif ka itu twitter? baru ingat senang nak twit2 ko nanti..haha ;)

 
Blog Template by Delicious Design Studio