Wednesday, May 22, 2013

Entry lapuk: Tengok Hot Balloon di Putrajaya

Cerita dah lama (terjadi dalam bulan 3), tapi rasa nak selitkan gak dapat blog nih as kenangan kiteorang..hehe, gediks kan?
Nak tulis gak sebab ini pertama kali aku dan jugak budak2 tengok belon panas secara live..ahaks! Bukan anak2 aku aje pertama kali, maknya pun sana..so agak excited la pulak.
tetiba si lokman rajin nak bawak kiteorang sampai ke Putrajaya. Kiteorang pun laju aje la bersiap. Konon nak pergi pagi2 tapi biasala, ada budak2 kecik nih mana boleh siap awal..last2 pukul 11 baru keluar rumah. Sampai sana dah dekat2 tengahari, panas terik! bila kiteorang on the way nak ke padang, ada pak guard bagitau belon panas dah tak naik time tuh..ada 2 seisi aje belon akan naik, waktu pagi2 dan petang2. petang pun dalam pukul 6 camtuh. haiyaa, agak kecewa la jugak..jauh tuh kiteorang ke Putrajaya..dah alang2 sampai aku suggest kite lunch arr dulu kat Alamanda ke..tapi agak lebam gak arr nak duduk kat Alamanda sampai petang. Pikir2 baik lepak rumah adik ipar dulu kat seri kembangan. Call la dia, bgtau nak tumpang jap..hehehe. nasib la dia ada kat rumah. terus lepak sana siap tidur2 lagi.
Pukul 5 ptg baru keluar balik. Ajak sekali adik ipar join bawak anak dia yang baya Tia tu. Ngam2 sampai sana belon tengah stand by nak naik. Excited sungguh Tia dan Balqis. Orang super ramai! belon naik la 5-6 bijik. Lepas tuh kiteorang beli minuman makanan then terus balik rumah. nak dekat maghrib pun..cepat2 gerak balik. Jadila Tia kenal dengan hot balloon, sebut pun perfect aje bunyiknya..sampai sekarang dia kenal dengan hot balloon bila ada buku2 gambar hot balloon..hehe..tak sia2 pergi jejauh bawak dia ke sana.. :D si kembar aje tak paham lagi..kekeke..




keje makcik nih melambai aje belon2 panas tuh..teruja sesgt!

Stroller tak bawak, so kenala bergilir dukung kembar..lenguh gak arr..nasib parking dekat

                       si abah dgn anak dara nya

hahaha, gambar terbalik...bebudak lepak tepi jalan :)

2 idea?!:

cik imperfect said...

pic terbalik tu nampak kelakar .. hehee .. :D

FiraHamzah said...

Cik Imperfect,
hi babe...pic terbalik malas nak rotate.. :) btw, semoga dipermudahkan sepjg pregnant yek :) take care..

 
Blog Template by Delicious Design Studio