Thursday, July 18, 2013

8 Ramadhan - Iftar di Ofis dengan anak2 yatim

Semalam ada majlis berbuka puasa company aku. Kali ni aku kena join, sebab nak transfer department Admin, so keje2 penyediaan catering & dewan department aku in charge, aku tolong skit aje..hehehe..jadinya, kena la datang majlis nih..last year aku tak pergi sebab kembar kecik lagi. Kali ni aku bawak dorang semua termasuk Lokman.

Majlis start pukul 6 ptg, ada tahlil & nasyid qasidah sebelum berbuka. Si kembar macam biasa buat perangai awal2 tuh. Si hafiy takmo buka kasut masuk hall, pastu si Aariz lak xmo masuk langsung dalam dewan, kenala Lokman dukung dia kejap kat luar. Aku jaga Tia & Hafiy. Nasib baik Tia ok, slumber main baring2 lagi masa org baca yassin. Si Hafiy & Aariz nak duduk memangku aje..haih laaaa..muka aku dok control aje jgn stress layan dorang sebab keliling semua opismates, nak pulak dorang first time jumpa kembar aku tuh..suka la dorang tengok si kembar..

Masa berbuka puasa, suap budak2 dengan bubur lambuk. Pastu si Tia sibuk dok minta nak makan nasi..tak sabar2..aku kasik makan buah2 aje dulu sementara orang lain solat Maghrib berjemaah, nasi kena tunggu semua settle solat, pastu dahulukan anak-anak yatim dulu..kira majlis nih sekali dengan meraikan anak-anak yatim dari PEYAKIN, Klang. seramai 40 orang anak2 yatim yang datang.

Aku kena tunggu Lokman abis makan nasi baru aku leh makan lak. Aku pass Aariz kat dia. Tia & Hafiy makan bersuap sekali dengan aku. Nasib baik la time makan tuh dorang semua behave. Lepas makan seisi beri duit Raya pada anak2 yatim & anak2 staff yang datang. memula kiteorang nak balik aje terus, tak sanggup lagi nak tunggu sampai terawih.tapi kawan2 aku tahan suruh pergi gak amik duit Raya untuk anak-anak. hehehe..So tunggu la kejap, berbaloi la tunggu..budak2 dapat duit Raya RM30 sorang dengan goodies bag - ada kurma, coklat & kismis & tupperware (tupperware tu omaknyaa leh pakai simpan makanan dorang nanti, hehe)..Alhamdulillah..rezeki anak-anak di bulan Ramadhan ;)

Pastu terus balik, Lokman drop aku & anak2 kat kondo, terus dia pergi surau solat Isyak& Terawih. Pukul 10 aku & anak2 dah pengsan..

p/s: gambar majlis tak boleh ambik semalam..kes Tia main hp aku sampai bateri abis..huhu..ada beberapa keping aje, tu pun aku suruh Tia yang tangkapkan.kekeke..terrer la jugak anak dara aku tuh main camera ;p

     budak dua nih mengempeng aje keje..huhu


dorang tengah baca yassin

door gift utk org dewasa..

hahahah..ini gambar lawak gak
kawan aku dok sakat Tia

2 idea?!:

Puan Ida said...

salam
ai saya ida
newbies blogger
saya baru je follow blog ni
jemput ye follow blog saya
umielman.blogspot.com

FiraHamzah said...

Wasalam Ida,
thx follow blog tak seberapa ini..nanti kite share2 cerita yekk..take care! c ya! :D

 
Blog Template by Delicious Design Studio