Friday, July 5, 2013

Baby Expo 5-7July 2013 @ Stadium Malawati Shah Alam

Aku baru balik dari baby expo. Habaq hang ini first time aku g baby expo, selama ni g warehouse2 baby bykla..tadi lunch time berdesup sesorang g shah alam. 
Bagi aku cukup okla exponya, kebanyakkan barang keperluan baby & mommy ada kat situ. Cuma brand2 tu agak limited arr. yang banyak Avent, Tommy Tippee, medela, kelengkapan breastpump set, milk storage, baju bajan paling banyak, drypers booth, baju kurung nursing pun ada..first time aku tgk baju kurung nursing..hehe, bedung, barut, bengkung, baju kurung utk anak2 pun ada..nak shopping utk Raya pun boleh..
Aku usha2 jek, pusing 3 kali, pastu cabut masuk opis balik..rambang mata gk arr, last2 aku beli suar baju anak2 jek..dh murah sesangat!! Geram nengokk!! Jom layan gambar..




Avent botol RM65 2 pcs - 90z, TT RM45 rasanya yang kaler..
semua size ada..pacifier, teats etc...semua harga murah dari pasaran biasa..

Brand Autumn pun ada..yg 10 pcs RM27


Baju kurung untuk Baby...cantek2..kain cotton

haaa, ni la baju kurung nursing punyer. lepas less dalam RM190. ada size S sampai la ke XL.
Aku tgk size S pun labuh utk aku yang kemetot nih..
Tapi aku suka design2 dia..blouse2 nursing pun banyak. Nursing bra Rm28 selai, dua helai RM50

Stroller pun ada. Yang ini quinny..ada booth Anakku gak..ada playpen, baju2..wipes etc

Drypers booth. Pek besar tu RM34. beli dua lagi murah. nanti dapat beg biru tu..
ramai gak aku tgk borong pampers. Ada toiletries drypers gak..huhu

Rompers, seluar, tshirt budak2 semua longgok2..harga dari RM3-RM15
Ada set baju tido RM25, beli dua pasang lagi murah gitu...
brand GAP, Carter, Disney...semua madein china..hahaha
kasut baby RM20, mitten booties, cap, blanket semua la adaaaaaa...
macam aku yg expecting baby nih memang rasa nak beli semua..hahah
nasib dah masuk anak ke 4, so takder la nak sakan macam anak first kan?hihi..
kira tahan nafsu aje la...

ni baju kurung baby gak RM38 aje. kain cotton.



Feeding storage Autumn rasanya...ada food storage gak. tak ingat harga

aktiviti kanak2 sementara menunggu maknya shopping

Stokin GAP RM3 aje semua. pelbagai size, dari 3 months until 14 tahun. comel2..gerammmmmm!!

Ini satu jek romper aku beli utk bakal baby..kekke..RM5 aje pun.
Brand Carter. sebab dia agak panjang, baby2 aku sebelum nih semua genit2..so tak berani
beli byk2 takut baby aku tak muat...huhu

suar kotak2 ni macam best. Brand Carter.
teka berapa harga???
RM10 ajeeeee...
paling besar utk 24 months. muatla untuk kembar aku
plus untuk baby pun adaaaa..hahaha
3-6 bulan
nanti leh sedondon dengan abang2 dia..heheh

ini pulak untuk TIa.
Tshirt Disney tu RM3 aje..buat baju basahan g Tesco ke..hahah
baju belang brand Carter tu RM10 aje nokkkk..kain best macam kat HM..hahaa
agak2 la aku pun compare dengan HM..hihihi
stokin tu Rm3 ajeee..

Seluar basahan si kembar & baby RM3 aje selai.
:)

3 idea?!:

erin said...

alamak bestnya, dahlah dekat ngan umah..pengsan camni

FiraHamzah said...

Erin,
haaa dah dekat dgn rumah tu kira wajib pergi nih..hehehe..
happy shopping babe! :D

anakpakshaikh said...

https://www.facebook.com/RompersBajuBaby
rompers baby 1 set ada 5 helai = rm 26

 
Blog Template by Delicious Design Studio