Friday, February 11, 2011

2 in 1

Hadiah special untuk si suami sempena harijadi dia yang ke 30 tahun....
+
+
+
+
+
+
+
+
+
gambar diatas cuma contoh - dapat hasil google twins image :)  

Selasa lepas aku, Lokman & Tia pergi KJMC. Aku ada appointment dengan Dr Fatima. Masuk2 bilik doctor, doctor terus tanyer umur Tia. heheh..tau2 aje anak pertama aku kecik lagi. Dah mengandung lagi yerrr..
Oh ye, sebabkan Tia meragam takleh dok diam, Lokman kena bawak dia jalan2 sekitar KJMC tuh..so masa turn aku kena panggil Lokman tak dapat masuk. Masa doc buat scan, aku nampak macam satu line separator. Pelik jugak? masa time Tia dulu takder pulak..then terus doc cakap "eh, ini twins nih!".. aku macamm..."erkkk! ye ker doctor???" sebabkan tak percaya, 2-3 kali aku tanyer doc soalan yang sama. Dan doc tetap jawap dengan tenang sambil berkali2 ulang scan kat tempat yang sama. Kelihatan ada 2 bayi dalam 2 kantung yang berlainan. Seriussss aku tak percaya..dalam hati mengucap "MasyaAllah, Subahanallah!" dan "Alhamdulillah"..aku percaya itu rezeki dari Allah swt. Tapi..aku still tak puas hati aku mintak nak dengar heart beats mereka. Terus doc pasangkan, dan aku dapat dengar degupan jantung mereka satu persatu.

Dan barulah aku dapat menerima yang aku mengandungkan anak kembar.. :) mereka sudah 10 minggu. Alhamdulillah...

Lepas scan doc kasik briefing pasal mengandungkan kembar nih. Masa tuh aku mintak nak panggil Lokman, cos aku dengar suara Tia dari bilik doc. Doc yang inform Lokman pasal kembar nih. Lokman buat muka terkejut tahap cipan. tergelak aku!

Doktor cakap mengandungkan kembar nih banyak risiko. Antaranya:

1) kebarangkalian untuk gugur adalah tinggi. So kena jaga betul2 early stage nih.
2) Kebarangkalian meninggal sorang pun ada jugak. So kena makan btul2
3) Kemungkinan bersalin awal pun ada jugak. So mental kena prepare.
Dan lain2 lagi..

Lepas aje dengar semua benda tuh, aku terus cuak!! takutttttttt....

Apepun, semoga aku & si kembar di lindungi & diberkati Allah..dan semoga dipermudahkan semasa mengandungkan mereka ini..

Amin.....

4 idea?!:

Lina said...

congratulations babe... i'm sooo happy for u.. do tcare of urself ok? and update selalu ye.. bestnya kwn pregnant with twins!! excited...

mylongjourney said...

Congrats Fira!! Aku doakan semuanya dipermudahkan. Jaga diri, kuatkan semangat. :) I-Allah semua akan berjalan lancar.

Huda Hassan said...

Firaaaaaaa Ya Allah bestnya kooo

ummi Tia Zahraa said...

thankiewww semua..tlg doakan kami selamat yerrr dan dipermudahkan semuanya..Aminnn :)

 
Blog Template by Delicious Design Studio