Friday, April 8, 2011

Helpful daughter

When she knows how to walk, she never wants to stop walking..sampai aku yang penat kejar dia. Ikut suka hati diri sendiri aje dia nak jalan arah mane. Yang pelik tuh, tau pulak arah dia nak g tuh menuju ke taman permainan la, ke arah keta bapak dia la dll. If kite tarik dia, tetiba aje merajuk..duduk menepek kat situ sambil kepala tunduk ke bawah. Tanda protes! Sabarrr aje la mak yonggg nih..

Lagi satu, bila pergi jejalan especially ke shopping mall ke, confirm dia tak mau di dukung or duduk dalam stroller, unless she is sleepy la kan. Menangis mintak bapak dia lepaskan, "Tia nak jalan sendiri lah abahhhh!!” – jerit Tia dalam hati, nak cakap sendiri tak reti lagi..hehehe..

Kalau duduk rumah lama2 pun Tia akan bosan, dia mula la meragam2 tak tentu pasal. Then cara nak pujuk dia, kasik dia kuar umah. Dapat jalan2 kat sekitar luar umah tuh pun dah cukup seronok. Satu floor tuh akan dengar suara dia je. Dah duduk atas langit nih, mane la budak tuh dapat pijak rumput, tanah, pegang pokok dll. Kesian..tengok pintu rumah jiran depan & pintu lif aje la..hehe...ntah bila nak merasa duduk atas tanah pun tak tau la :P

oh tajuk aku helpful daughter, nak cite pasal si kecik yang terlebih rajin tolong mak pak dia tolak barang beli-an, taknyah suruh2, volunteer dia nak tolak even badan tuh ringan dari barang2 kan..hehehe..mane kudrat dia dapat pun aku tak tau..tapi lepas aje sampai rumah terus pengsan kepenatan.hahaha..lawak giler budak kecik nih...

Ok, layan gambar2 aje la, nak try masukkan video dia..tengok la if dapat..layannnn....zasss!

melawan bapak dia suruh dilepaskan

anak perempuan aku yang gagah perkasa! :P
 (sampai senget2 trolley tu dia tolak)

tak kasik tolak, dia nak jugak sentuh/pegang trolley sama2.. :)

haaa, capekkkkk!! kuar dari Ikea terus lena..penat yer sayanggg?! haha
video

ini video si kecik yang happy dapat main kat luar rumah dengan Abah dia..aku suka giler video nih.
oh sorry, video nih dlm keadaan terbalik, cmne nak btul kan?? hehehe..sila telengkan kepala anda..

0 idea?!:

 
Blog Template by Delicious Design Studio