Tuesday, April 26, 2011

Pureen Warehouse - April 2011

Aku lupa pulak nak update pasal pureen warehouse nih.

Aku & kakak pergi hari sabtu pagi. Gerak dari rumah pukul 10pg, dapat masuk ke dlm kawasan warehouse 10.35 pagi. Jalan sangat jammed, berpusing sekali gak la, finally baru dpt tau leh parking kat bangunan shoplots sebelah snooker. Just RM3 aje.

Komen aku pasal warehouse kali nih..MASYAALLAH!!

Sangat2 worst..ramai giler orang macam nak tengok perlawan bola sepak kat Stadium Bukit Jalil aje..seriyessssssssss...tak tipu punyerrrr!!! Memacam ragam orang ada, yang bapak2 pun over, yang mak yong2 termasuk aku pun ramai gilerrr, blum masuk lagi babies & kanak2 yang melalak2 tak hingattt..sangat kesian! Aku geram ada sorang mamat nih, main sondol aje aku..tak sabar2 nak pegi bhgn baju2 kat belakang tuh..sampai aku sound la dia, tapi dia buat hati kering aje. geram btul! Berhimpit2 manusia nak ke depan belakang. Yang bertengek2 kat sepanjang lorong tuh jangan cakap laaa..macam piknik kat Port Dickson aku tengok dah.. jeles sangat diaorang dapat pilih2 baju berplastik2..ntah pukul brape la diaorg nih sampai, dan pukul brape la nak abis piknik diaorg tu..relax ajeee..anak2 siap tidur la atas alas kotak2 tuh. tak kesian kerrr?? huhuhu~

Aku jadi rimas sangat, so tak dapat beli banyakk..ada gak harga baju set yg harga rm10-rm12 tuh..aku rasa tak berbaloi, sama hrga je macam kat Jusco. Aku just beli yang RM1 -Rm5 aje. tu pun, setiap kembar dapat 4 helai aje kot. total untuk baju2 RM50 aje..hahaha. Then aku just beli comforter set baby RM30 (buat alas baby cot diaorg), changing mat, blankets sorang satu, kain lap2 kecik tu RM15. lain2 detergent & lotion, bedak, satu botol je setiap satu. tak larat nak amik berbotol sebab tak cukup tangan plus susah nak gerak dgn org berhimpit2. Even aku bawak trolley pasar tuh, tapi tak tertolak dgn ramai orang.

Masuk bab nak bayar pulak..lagi la haruuuu..beratur sejam setengah tu. Ada dlm 50 kaunter pembayaran kat bahagian belakang, tapi bergerak slow gak. Ntah ape punyer sistem laaa..Orang potong Q tu biasa la kan..tak terlayan dah staff2 pureen tu. Takder manners gak sesetengah orang Malaysia nih. Ada kakak pregnant nih keje dia sound orang potong Q aje...hehe, giler marah! tapi masa beratur tu, ada gak amoi2 yang peramah..layan borak2 tak la rasa macam sejam setgh..bolehh laaa.

Overall, aku spent 4 jam dalam warehouse dengan total blanje RM250. Rasa2 korang berbaloi ker?? huhuhuh.. kakak aku pulak beli dalam RM50 aje. lagi la tak berbaloi..nak teman kan aku punyer pasal..keh keh keh..

Aku takder la serik lagi nak g sini next round time..sebab aku mmg suka warehouse pureen nih, leh save banyakk gak. Tapi lepas nih aku make sure tak nak lagi pegi pagi2, better g petang2, hari ahad pun tak..kaunter laju & orang tak ramai senang pilih2 barang. Aku baca komen kat SNS, ramai dah serik pegi sini..huhu..cian~

Pesan aku, next time (sape yang tak serik pegi la kan? hehe) sesape ada trolley pasar tuh mmg bagus & berguna bawak, staff pureen kasik aje bawak masuk. Dah la parking jauh, tak ke berpeluh2 korang nak hangkut botol2 tu berat2..bleh terbakar beribu2 kalori korang tu..huhu. Aku kesian yang kat preggie2 tu la.


ramai tak umat manusia??

ini la diaa..orang berpusu kat kaunter..
Kepada sesiapa dalam gmbar nih, saya mintak maaf, gambar ini hanya untuk hiasan, bukan untuk memalukan anda atau apa saja niat..hhehe

byk lagi kotak2 tak di buka..so g hari ahad pun takkan abis lagi brg2 nyaa. sentiasa di top up.Just baju aje diaorg tak berapa stock up.huhu

nota kaki: Tia Zahraa kena tinggal dengan abang ipar aku dan anak2 buah yang lain. Mood baik aje masa aku amik dia. Bapak dia g swing lagi laaaa.. :P

2 idea?!:

Ayu Hashim said...

assalam perkenalan.. ramainya orang yaa..

miwqa said...

anak saya 10kg masih nak dukung,tercabut tangan

 
Blog Template by Delicious Design Studio