Thursday, January 5, 2012

Katil yang sesuai untuk anak

Si kembar sekarang nih tidur satu tempat dalam baby cot. baby cot tu dulu Tia yang punyer. hehe, recycle aje barang kakak. Itupun dapat dari Atok dorang.
Masa dorang 1-3 bulan, muat2 aje dorang dua dalam baby cot nih.
haaa, comel kan dua2 aku sumbat dalam cot nih haa..heeee

tidur senget2 pun still ok
sampai si kakak pun leh masuk join sekali..
ni gambar weekend lepas..dah lasak dah dorang dua nih..
nampak tak kaki dorang dah terkeluarrr dari cot?? hahaha

sekarang nih kembar dah membesar..panjang dah 62cm. Dah tak muat dah dalam baby cot dorang..kaki tu memanjang asyik tersepak palang. kesian..mesti biler dorang tertendang palang tuh bila tengah mengeliat. Baby kan suka mengeliat. sampai kekadang aku pun terkejut bila dorang tertendang palang kayu cot tu..adehhhh!

bila malam, salah sorang aku mesti angkat tidur sebelah aku. so sorang lagi dalam cot. baru dorang macam selesa. kekadang Lokman pun amik sorang boh sebelah dia..tapi sejam dua aku angkat balik kembar yang sebelah lokman, masuk dalam cot.. sebab aku takut lokman terhempap..bapak dorang tuh tidur mati..haha..bahayaa ooo..
tapi if tidur sebelah aku InsyaAllah selamat. sampai ke subuh si kembar tidur nyenyak. hehe..
Si Tia macam biasa masih tidur kat tengah2. Tapi makcik kecik tuh pun lasak bukan main. tak aman tidur aku dengan dia. haha. kejap2 melintang, pastu tertonggeng, then ubah lagi..naik rimas aku.

Aku ada cakap kat Lokman nak kena beli katil untuk Tia atau untuk kembar. Nak cari katil single yang ada palang tepi. Rasa selamat ada palang, takla aku takut dorang jatuh katil. Si tia dulu banyak kali jugakla jatuh katil.huhu..tapi..bilik aku dah la sempit..kalau letak katil single, baby cot tuh dah takleh pakai arr..bilik pun leh jadi macam tin sardin.

Usha gak katil2 kat Ikea. Sebab katil single ikea kan jenis kecik2 aje..comel gak. ada yang jenis palang sebelah aje. tengok harga ok la..tapi sebelum beli katil kena ukur dulu kelebaran..bagi match dengan kawasan bilik.

Aku bukan takmo ajar dorang tidur sendiri..tapi belum masa lagi kot. sebab dorang nih jenis bangun setiap 3-4 jam utk menyusu. bilik2 lain pulak jauh kebelakang..tak rajin pulak aku nak berlari2 ke sana untuk jenguk2 dorang bila tengah mamai2 tu..hehe..

korang macamane ek? yang ada anak kecik rapat2 macam aku nih? ada idea tak nak buat camne? heheh..

1 idea?!:

Dalila Hamid said...

alahai..beruntungnya dpt bby kembar... teringin sangat!

 
Blog Template by Delicious Design Studio