Tuesday, January 3, 2012

Kids @ Pavillion {2012}

Awal tahun 2012 (1 Jan 2012) dengan membawa anak2 jalan-jalan kl..hehe..ayattt macam aku dok luar kawasan Lembah Klang aje kan?? Padahal setgh jam aje jarak dari umah aku ke kl tu..
Tapi seriyess korang, dah lama rasanya aku tak turun bandar kl..lagi2 area klcc, Dataran dan chow kit..last rasanya masa aku pregnant kembar 5-6 bln kot. Tetiba si Lokman rajin pulak nak bawak budak2 pergi Pavilion. haaa, aku laju ajela siapkan dorang tuh..hehehe..Ummi dia yang excited terlebih.

Malam sebelum tuh (31/12/2011) kiteorang pusing2 KL gak, saje nak tengok area KL malam New Year..sure ramai orang keluar celebrate kan? Kekonon Lokman nak makan yang makanan cucuk rebus/goreng tepi jalan dekat Ampang Park..tapi sekali tengok kat area situ dah jammed..orang nk pegi KLCC or Pavilion la kot..terus tak jadi, sebab takut kiteorang stuck kat situ..si kembar dah tidur, si Tia pulak macam nak mengantuk. Masa tuh baru pukul 10 malam. Orang dah stand by nak countdown. cepat2 la kiteorang gerak balik. Sampai rumah kul 11 mcm tuh, terus aku masuk tidur..hahaha..aku dengar bunyi mercun countdown dalam mimpi..kuikuikui...Tia & kembar pun sama..haaaaaihhh, nampak sangat aku dah tua..hihi..tak heran pun nak terkinja2 celebrate new year macam zaman awal duapuluhan..

Adik ipar aku sampai rumah pukul 5 pagi. Dia stucked kat Pavilion. Dia cite kat sana malam tuh ramai giler orang bergaduh2. Teruk btul! yang ramai buat perangai pun warga asing..bukannya pnduduk tempatan kite nih..ish ish ish...nasib baik la Lokman decide nak balik awal malam tuh..kalau takkkk...kesian kat anak2 aku.

ok berbalik pada cite outing ke Pavilion..

Sangat enjoy jejalan kat sana. Kembar pun sama, tersengih2 aje bila orang ramai tengok dorang. AKu & Lokman sampai tak terlayan dah bila orang tanyer2 pasal kembar. Ada yang siap amik gambar dorang nih, ada yang berhenti borak2..soalan yang sama aje kiteorang jawap. Kembar ker? boy ke? brape bulan? senang ke jaga? haaaaa...lawak btul! Dialog standard orang cina bila tengok aku bawak Tia & Lokman dengan kembar.."oooo pandai la you orang, sudah ada 1 girl, 2 boys..cukup laaa"
Apsal ek orang2 cina suka cakap macam tuh? Diaorng nih memang suka anak lelaki ek? Ada ong ke bagi dorang if ada kembar laki?
Ada orang Arab/Pakistan tu siap tanyer nama kembar lagi..excited!

Alhamdulillah, bawak budak2 nih sangat ok. Cuma Tia aje kekadang mengada nak berdukung. Anak perempuan aku nih ada skit perangai penakut orang. Asal ramai aje orang dia jadi takut, terus nak berkepit. Semput aku dukung dia. Kiteorang bukan setakat g Pavilion, tapi g masuk Farenheit & Lot 10. Giler buang tebiat..kaki aku sampai melecet, terus g beli kasut lain..hahaha..Si kembar sempat gak buang air besar sekali. terus tukar baju dorang lepas aku beli tshirt byk2 kat Mothercare. Dan nasib baik kat dalam Farenheit tuh ada baby room..selesa la nak salin diapers budak2 & buat susu bagai. Bila semua dah selesa balik, dah kenyang..terus kan perjalanan ke Lot10.

Kiteorang kat area sana dari pukul 12 tengahari sampai la pukul 9 malam. Championnnn! Bateri hp aku & Lokman siap kong la..tak dapat nak ambik gambar banyak2..huhuhu..sob sob sob..

Apapun, sgt enjoy dapat keluar macam ni sekali sekala..since kembar sgt behave..so lepas nih InsyaAllah leh arr pegi KL lagi..
psst pssttt..aku nih dah macam katak bawah tempurung dah..hahaha..

kalau dulu masa aku keje kat KL (bangunan StandChart - 5 thn lepas) rasa tak heran aje dgn KL nih..tapi bila dah jarang2 turun kl, sgt jakun pulak..hahaha.parahhhh makk!!
si kembar excited tengok orang
kids at pavilion
malam new year - near KLCC
5 of us
Aariz kira apa tuh..kira duit nak shopping kerrr tuuu? haha

ni je gambar sempat amik..masa tuh tengah lunch..baru sampai pavi

3 idea?!:

aTy _faRed~ said...

si kembar memang adorable..comel..:)
malam new year pon tidor awal..malas mahu sambut.. memang yang sejengkal tu lar yang selalunyer malas nak pergi..huhu ;p

FiraHamzah said...

thx aty!
haah kan, tula, rasa dah tua la babe, tak kuasa la nak g bersesak2 dgn orang2 ramai tuh..baik lepak umah...happy new year babe! semoga tahun ini lebih bermakna..InsyaAllah..

Bonda Adam said...

Waaa baiknye bebudak ni...senang nk bwk jejalan

 
Blog Template by Delicious Design Studio