Monday, November 12, 2012

Layan movie online..

Aku dah lama tak tengok wayang, last pegi masa layan cite Ombak Rindu..pastu nak tengok movie org putih, Lokman rajin lerr membeli DVD. Tengok memalam masa anak2 dah tidur. Memang dah tak masa nak g dating dengan suami atau kekawan atau adik beradik ke panggung wayang. Sejak ada anak la..terus aku tak jejak dah cinema. Jimat pun ye gak, tapi sekali sekala tuh memang ada rasa teringin tengok wayang dengan skrin besar, sound system mantap sambil layan pop corn caramel..uishhh, terbaik kan?
Baru2 nih aku baru perasan nak tengok movie pun leh tengok secara online. Banyak aje blogger2 yang upload kat blog dorang. Perrghhhh giler arr teknologi sekarang..kekeke..ker aku yang sangat ketinggalan? heh..
Aku tengah nak layan cerita Aku Terima Nikahnya. Tapi pasang kat opis terhegeh2 la pulak..malas pulak aku nak tunggu.
Sesapa yang macam kes aku nih, tak berkesempatan nak pergi wayang, leh arr tengok secara online. Macam-macam adaaaaaa...

nota kaki: kerajaan cakap beli cetak rompak CD & DVD itu adalah salah, tapi kalau orang yang upload movie2 nih kat website/blog dorang..then semua orang leh tengok secara free, tak salah pulak ek? kerr camno nak kira tuh??
nak pikir lagi best, lagi jimat kalau kite layan movie secara online secara dan free dari kite beli DVD cetak rompak berharga RM10/RM8 satu. betul dokk? :P

ni salah satu link aku dapat: MOVIE ONLINE

Selamat nonton! :)

2 idea?!:

nurulizzahz said...

salam k.fira..

yuhuuu!! hope akak sihat selalu dengan anak2.. kembar x jumpa sampai ke sudah nampaknya..

akk, akak cakap tue salah satu link kan? boleh x share link2 lain lagi.. xpenah lg tgk movie online.. jemulah bukak tv semuanya speaking.. dialek lain tu yg tmbh pening..

thanks so much k.fira. :)

FiraHamzah said...

Wasalam Izzahhh!!
Suka tengok gambar2 izzah & Humaira kat Aussie..bestnyerrrr dek!! :) salam peluk cium kat budak chomel humaira tuh yekk..InsyaAllah, harap kite berjumpa suatu hari nanti..heheh..

ni link akk dapat..hope izzah leh buka:
http://www.ceritamelayu.net/
http://www.awooh.com/ - for english movie
http://radiogempak.blogspot.com/

takpun awak google aje nama movie yg awak nak tgk, sure ada je link website org download..hehe..

 
Blog Template by Delicious Design Studio