Monday, November 26, 2012

Update Pureen warehouse

Sabtu lepas aku dengan kakak g warehouse nih pukul 1 petang. Sebelum sebelum nih pukul 8 pagi dah keluar rumah..excited nak berebut-rebut dengan orang pilih2 baju bajan. Sekarang kitaorang dah malas nak berebut...kakak aku pulak ada baby kat rumah yang fully breastfeed..jadinya kena shopping dengan express! Aku nak beli baju bajan kembar, grab mane yang sempat aje laaa..takder dah nak belek satu-satu..then toileteries kakak aku tolong ambilkan. Aku bagi list aje kt dia..since dah hafal dah bebarang kat warehouse nih, so sonanggg ajo..kiteoang berpecah. Anak buah aku tolong beratur siap2..nasib baik budak kecik tu ikut..leh tolong beratur. By dah dekat sampai kaunter maknya pun whatsapp aku, suruh g ke kaunter. Dalam masa sejam settle!
Sempat gak la aku ambil order kekawan. Ada kawan aku pesan beli baju dengan mitten booties.
Komen aku kali nih on this warehouse...
1) This time lebih teratur. Kaunter ada 28 bijik..So memang laju aje masa nak bayar.
2) Aku sampai sana pukul 1 petang, orang dah tak menyesak sangat..sangat selesa pilih2 baju. Baju2 pun still banyak!!
3) Cuma harga baju menaik la dari warehouse yang lepas. Dah takder dah baju 1 set (suar baju) RM6 dan RM8. Paling rendah RM10. Paling mahal RM15 satu set. Tapi masih ada lagi 1 pc RM3 dan RM4. Mitten booties set pun macam naik harga..aku rasa la..dulu aku beli RM3 aje, sekarang dah RM5. Kasut2 prewalker tak nampak. Dulu berlambak2.
4) Harga tuala, selimut, bantal rasa masih sama RM12 ke atas.
5) Toileteries & diapers pun still sama harga. Aku tak sempat mengusha bahagian toileteries. Cuma dapat tengok kat resit aje harga2 bebarang.

Overall, ok..masih boleh lagi pergi next time. Hope next time harga barang-barang tak naik. Ramai kekawan aku yang baru2 nak dapat anak excited mengajak teman dorang nanti..hehehe..takper2 selagi anak2 aku pakai pampers, pakai baju saiz bawah 2 tahun dan menggunakan wipes & toileteries Pureen, selagi tu aku pegi..hehehe..



Kiddi wash RM16
Wipes 2 botol Rm18

Mitten & booties dan pamper kawan aku pesan
Diaper S66 Rm24


Ini la hasil belian aku untuk si kembar
Tia punyer dapat la satu Tshirt besar RM5 aje selai
Kembar dapat sorang 6 pasang seorang
huhuhu..
Bankrap dah Ummi korang nih akibat harga baju naik..
lepas nih takder dah beli baju basahan dorang
Pakai la sampai naik kulat2 hitam..hahahah..

Bebudak sibuk mengeledah..
tiga2 kena tinggal dengan bapak dorang..kekeke..
aku pegi time dorang tengah melena..so takder la adegan melalak2 nak ikut

4 idea?!:

nurulizzahz said...

saya suka sabun hijau n syampu kuning tu.. wangi sgt!

nurulfarehah said...

murah sgt2 ye? untungla duduk dkt sne, ade warehouse smua. :)

FiraHamzah said...

izzah: wangi kan...hhehe..feveret bebudak & omakkkmya sampai la bebila..beli berbotol2 buat stok 2-3 bulan :P

farehah: murah la 3-5 ringgit dari hrga kat supermarket/mall. Bila beli banyak2 berbaloi arr :)
Alhamdulillah rezeki anak2 sayang oii :) awak meh la datang sini...hehe

Raihana Humaira said...

kalau dekat penang kan best....uwaaa
kalau tak boleh pesan then minta poskan...

 
Blog Template by Delicious Design Studio