Monday, November 21, 2011

Empire Subang sudah buka semula { family day out! }

Empire Gallery Subang dah buka balik dah. Kan lepas kes meletup sebulan yang lalu rasanya. Aku tau dah buka pun bila dapat SMS from toyRus, dorang re-open balik outlet dorang kat sana. Aku pun ajak la Lokman g sana. alasan nak g redeem voucher toyRus, then leh belikan Tia toy baru..hehehe..
Kali nih bawak skali si kembar. Kiteorang kuar lewat petang sikit, kasik si Tia tidur dulu, then kasik si kembar kenyang2 jugak..then baru la syok nak keluar jejalan bawak budak2 tu. Si Tia happy giler dapat berjalan, takder langsung buat perangai. Nak berjalan sendiri aje dia..tak payah nak dukung2 ke apa, takder la nak tidur ker..si kembar pun ok, ada time tidur, sekali aje menyusukan dorang. Sebabkan dorang semua tak meragam dapatla spent 4 jam kat mall malam tadi.
Tapi.. toys tak dapat utk Tia. Si Lokman pulak yang cerewet terlebih. Mencikk btul aku. Aku nak la belikan Tia yang doll baby Alive tu. alaaaa, yang baby botak pastu leh kasik botol susu tu..hehehe..kesnya si Tia suka benorr kasik kembar minum susu botol, habis adik dia kena kaco. So baik la aku beli doll tuh, so takde la Tia kaco kembar lagi dah..kan? tapi abahnyer tak gemar..eh eh, macam si abah dia lak nak main..abah dia kata, "si tia tu kecik lagi, takpayah nak ajar dia buat keje2 macam tuh"..haaa, ke situ pulak bapak dia pikirr..nasib ko la Tia..bapak ko nih terlebih concern.., sudahnyer, takder la beli apa2. Voucher RM30 tu Ummi simpan la dulu yekk, selama 3 bulan voucher tu valid. Tak payah kot beli toy Tia, beli utk kembar aje la nanti..hehe. Nasib baiklaa Tia nih jenis tak mintak2 sampai guling2 kat lantai (buat masa sekarang nih lah, harap2 makin besar nanti jgn la buat perangai macam tuh)huhu.
Pastu plan nak belikan seluar jeans utk kembar & kasut untuk Tia. Tapi semuanya tak menarik minat. Kalau ada pun, bagi aku mahal sgt..hihhi..Utk budak2 taknyah mahal2 (RM100++) kalau ada yang murah skit dalam RM60++, still aku rasa mahal sebab kena beli untuk 2 orang..huhu, dah kata kembar..hehe..membazir pakai 6-7 kali aje kot sempat. Kat empire nih limit sgt barang baby. Tak syiokk. Dah tu, pergi FOS beli baju Tia aje la yang buy 1 free 2 tu..haa, yang itu berbaloi..RM23 dapat 3 helai..hihi..
Dah untuk anak2 takder yang menarik, aku pun paw la Lokman belikan wristlet yang menjadi idaman kalbu. Dah lama teringin nak benda tu..hehe. Finally dapat jugak. Terima kasih abah Lokman :) akan saya jaga baik2 yerr benda nih. Lokman cakap pakai sampai 3-4 tahun..huhuhu.
Overall, outing kali nih lebih aman..takder dah aku kelam kabut macam awal2 keluar bawak si kembar. Tia pun enjoy..balik rumah terus layan FFM24. Weekend nih leh lagi kuar, mau carik jugak kasut & jeans budak2 nih. hehe..(alasan nak kuar jalan saje).

stop tepi sat, kasik kembar susu. kat sini pun takde baby room..huhu

Tia yang gediks! si Hafiy yang bulat!Aariz tengah tidur

macam biasa, bila time makan aje, si Tia yang paling over..

Tu si Tia buat perangai lagi. Suka benar angkat baju sampai nampak perut. dah la seluar kecik ko tuh lain kaler..hehe, aku pakai sarung aje.tak match langsung dgn baju. Lantak kau la Tiaaa..

Dalam Toyrus. Suruh naik kuda tu dia takmau.Takut la tu.
Nasib baik tak mintak beli kuda tu. RM200++ you..
giler btul! huhu

It's mine! Luv it.. :)


nota kaki: weekend nih nak g mane la pulak yerr?? Isnin depan cuti plak tu..hehe

3 idea?!:

NanAFarhanA said...

MAK AIHHHH..COACH TUH WEIII...JELES MAK...HAHAHHAHA

♥ Elin ♥ said...

seronok ada baby kembar..
alaahaaii...comel pulak tuh. :)

FiraHamzah said...

nana: gatai! haha
elin: hi babe :) thx, take care ya..anak dara u pun comel lah! :p

 
Blog Template by Delicious Design Studio