Thursday, November 17, 2011

Twins: 3 mo

Si boo-lats aku dah 3 bulan. Syukurrrr!

Pembesaran si kembar:

1) Naik lagi sekilo since bulan lepas. total berat dorang 5kg sorang. dorang nih minum susu 3oz sekali minum.
2) Dulu minum susu setiap 2 jam, sekarang nih dah kurang skit rasanya..sebab aku dah kurang bangun tengah malam. Dulu setiap 2 jam kena top up perut dorang nih, sekarang nih, selang 3 jam or 4 jam..hehehe..dorang dah rasa sendat sangat kot perutnyer..hehe.
3) Dah pandai borak2..dorang dah ada respon kat orang, bila kite start borak2..comel ok. seriyesss macam paham..geram Ummi!!
4) Sekarang nih Hafiy (adik) mengatasi si abg (aariz) dari berat badan lebih 500grams, panjang adik 56cm ukur lilit kepala, pjg si abang....hurmmm, erkkk.. aku tak ingat..haiyaaa, semalam dah hafal, harinih nak update dalam blog terus lupa..dah kritikal sangat dah CPU otak aku nih. Mudah lupa.huhuhuhu..kena makan kismis & kurma banyak2 nih..hehe.
5) Masih lagi share tidur dalam baby cot sama2, tapi kaki dah panjang sampai terkeluar skit..hihihi. Camne la gaya lagi 3 bulan ek..belum lagi nak decide buat camne lagi dengan tempat tidur dorang nih. Ada kala, salah sorang akan tidur sebelah aku malam2. sorang lagi dalam baby cot, or sebelah abah Lokman pulak..hahaha, sardin ok katil kiteorang..sekali 5 beranak atas katil..hahahaha, camnoo tu?? kesian kat Tia la, tersepit kat tengah2..hihi. lawak btul. Tapi kekadang kesian kat aku jugak, selalunya aku la yang byk mengalah..aku susun elok2 anak2 aku atas katil, then aku dapat la tidur sipi-sipi tepi katil ajek..melengkung2 badan aku tau! huhu, dah la sakit pinggang lepas beranak tak hilang lagi..huhu. Ni la kes anak-anak dera omakknyerr..
6) Yang bagus kembar nih, dorang jarang menangis & meragam. Cuma sekarang nih nak orang layan dorang. Bila dah boring tu, mengelisah la jugak. Lagi2 si Hafiy..aku panggil dia "Mat Mengelisah" ..haha..ye laaa, asyik mengelisah aje, pastu kakak aku cakap dia suka buat senaman..setiap hari buat senaman aerobik..hihihi. dah letih karang, baru la dia tidur. Ye la, dorang pun tau boringkan, asyik baring aje. So aku selalu tukarkan position dorang, & tukar2 tempat lepak dorang nih. Kejap atas katil, kejap atas sofa, kejap kang atas bouncer. Rajin kang aku dodoi la. Paling dorang suka tidur atas pangkuan la kan..or atas dada abah dorang nih. comels!
7) Si kakak Tia dah pandai panggil nama dorang..bila aku panggil Ariz & Hafiy ni nanti, dia ikut la panggil sekali..hehe, pandai kakak! Tapi mostly dia still panggil si kembar nih "baby". Setiap kali bangun aje dari tidur, terus dia nak cium2 si kembar. :D soooo loving!

Semoga dorang cepat membesar & boleh main2 dengan kakak Tia :D

Ummi loves korang! :)

my hearts

Aariz Zaydan

Hafiy Zafran

si kakak sedang menyusukan adik..bersungguh2 ok..hehe.

2 idea?!:

NanAFarhanA said...

babe, macam mana dah boleh bezakan ke adik ngan abg? still pakaikan tag ke kat kaki????

aTy _faRed~ said...

waaaaahhhh...baby kembar..!!! sonoknyer..!! kembar seiras..muker same.. :)

 
Blog Template by Delicious Design Studio