Tuesday, November 8, 2011

Redeem point :)

Rezeki si kembar aku rasa :)

Jumaat lepas aku redeem la voucher dari AIP online. Dah lama aku dok buat survey2 nih. Sekali jawap dpt la 10 point, 20 points..tak tentu..depends pada jawapan aku kasik kot. hehe.. aku rasa aku jadi tukang jawap survey2 ni since last year. tak ingat dh..tahun nih aje aku kerap menjawap..so aktifla point aku tuh..dah cukup 2000 pts aku pun redeem voucher giant RM20. Tak byk choice voucher dorang kasik, ada voucher KFC, McD & Giant aje. tp ok la, dari takder kan..sape la nak kasik voucher free dgn jawap soalan2 senang tu haaaa..Aku taknak redeem voucher makanan, prefer voucher Giant cos leh beli barang dgn hrga RM20. Beli brg si kembar la kot.

If korang nak join jawap survey utk dapat voucher2 free, daftar la kat SINI

Dah settle redeem voucher Giant, aku buka lak Bonuslink. Tengok2 point boleh la tahan, lepas la nak redeem satu barang..aku memang aim barang anak aje. hehe..sebab barang elektrik point kena tinggi2..tak layakkk beb..haha..
SInce si kembar takder baby bag lagi, nak angkut susu, diapers dorang nih..aku decide nak redeem diaper bag Simple Dimple nih..tengah ada "sale" point..haha, memerlukan hanya 4,800 pts sahaja..haaa lepas la tu..apa lagi, cecepat la aku buat penebusan.
Kalau ikutkan harga beg nih kat luar dalam harga RM59 cmtuh..haaa, kira aku dah jimat dah tu..hasil isi minyak kat Shell  & beli brg kat Parkson la dapat la point2 bonuslink nih. heheh..ok la tuuu..
haaa, tu beg dia..kaler itam putih..
sesuai la tu dgn kembar laki aku nih..


Tunggu dorang pos aje voucher & beg nih mau makan masa berminggu2 gak la..hurmmm, harap2 la sampai..nanti dah sampai aku update ek..hehe..

till then
bubyee!


2 idea?!:

Anonymous said...

salam...

puan, mcne jaga si kembar ni? hantar nuseri ke atau ada maid. saya tgh pening fikir mcmne nak jaga kembar saya gak. both of them r boys too

FiraHamzah said...

Anonymous,

Wasalam..
Saya hantar anak2 kat kakak saya sendiri. Dia full time hswife, so minta tlg dia la jaga kembar sepenuh masa. Congrats sebab dapat kembar yer :)
Cuba cari babysitter area rumah yang leh tlg jaga kembar awak, if xde mmg la kena hntar nursery. InsyaAllah, jgn risau..mintala bantuan adik beradik, sedara mara atau kawan2 rapat. pasti ada yg membantu :) take care

 
Blog Template by Delicious Design Studio