Wednesday, December 5, 2012

Barang Kahwin to LET GO (DIY pelamin & hall deco)

Majlis bertandang adik lelaki aku dah 3 minggu berakhir.
Aku takder masa btul nak story kat dalam blog. Nak bukak blog pun dah takder masa. Keja kat opis berlambak2..yela kan, dah tengah tahun, makin mencanak2 idea bos2 nih projek2 baru..memacam keje ad hoc dah aku kena buat nih..sgt2 stresssss!!! next 2 week aku kena organize kempen derma darah. dan InsyaAllah aku nak menderma la tahun nih..dah bertahun2 tak derma darah..ngeh ngeh..

Oh cite pasal wedding adik aku tuh..Majlis kat belah kiteorang buat kat Dewan Tabung Haji. Since bapak cakap takder acara merenjis2, so majlis memang simple. Pelamin pun plan buat sendiri. Walaupun tak sehebat mana, tapi Alhamdulillah..nampak la jugak rupa pelamin..haha..First time weyyy deco sendiri. Segala benda pun buat sendiri. Seriyessss aku cuak!!
Dah settle majlis nih banyak la barang2 DIY tu semua kiteorang nak let go. Sesapa yang berminat nak beli ke, nak sewa ke, nak tanyer apa2 ker..boleh la email aku.. zahfiraneka@gmail.com

Barang-barang yang nak let go:
1) Backdrop with kain - baby blue & off-white
2) Pentas - 3 pcs
3) Flower stands - 6 biji
4) Bunga2 termasuk bola2 bunga..yang gantung kat pelamin & flower stands & pasu bunga set.
5) Kain alas pentas - white color & berompol2
6) Sarung bantal - baby blue & off white
7) Kerusi pelamin - off white

Gambar2 seperti di bawah. Tapi aku tak sempat lagi nak ambil gambar satu2..If ada yang berminat boleh email aku, nanti aku attachkan sekali dengan gambar yang jelas & harga. :)
Setiap benda kat dlm gambar2 ni semua nk dijual.



4 idea?!:

Riny said...

cantek jugak buat sendiri pon...:)

FiraHamzah said...

hehe..thx Riny :)

Zuraidah said...

boleh share tak kt mana nk beli kain alas tu...

FiraHamzah said...

Hi Zuraidah,
kain alas pelamin tu ker?
if yang itu saya beli kat IKEA. dia actually kain selimut..hehe..

 
Blog Template by Delicious Design Studio