Monday, December 10, 2012

Kembar kedua dah berjalan!

Anak ketam no tiga aku dah berjalan..hehe..
Seronokkk giler tengok dia dah confident berjalan ke sana ke mari. Dalam rumah tuh tak henti2 dia berjalan..jatuh bangun jatuh bangun..tak putus asa langsung! Eksaited kot dapat kaki jejak lantai..heheehe..
Sekarang dah tak risau bila dia berjalan sendiri. Jadinya lepas ini dah boleh lepas dia berjalan kat luar. pastu konfem aku dengan Lokman mengah nak kejar dia..kekeke
Si abang dia?
hurmmmmm..si kembar dia sorang lagi tuh masih bermanja-manja lagi..
Aduhhh makkk, tak leh blahh weyy manja dia..sampai sekarang nih langsung takmo jalan pulak.
Jenuh aku paksa, setapak dua aje pastu jatuh. Bila suruh bangun dia buat muka slumber dia aje..
huihsssshhh naik geram gak arr.
Apa kes pulak si Aariz tuh..makin menjadi2 manja dia. Pantang aku gerak bangun skit, mula la merengek2..membontot aje la aku g mana..sampai naik rimas aku dibuatnya.
Dulu dia la paling cool sekali, tapi sekarang dah jadi lain. Hafiy lak yang mat cool habis. Enjoy diri sendiri bila dapat berjalan laju.
Aariz tengok Hafiy berjalan, tapi muka takder perasaan..dalam hati mesti dia cakap..
"lantak ko la Hafiy nak berjalan..aku takmo jalan, nanti Ummi tak nak dukung aku dah, kekeke"

bertuah punyer budak!

Ahad nih dorang dah masuk 16 bulan dah. Cucuk setahun pun belum..uhuhuhu..bilaaaaa la nak pergi klinik kesihatan nih?? parah betul mak pak korang kembar...sorry yekkk..Ummi promise before month end nih kite pergi yekkk..Ummi perhabiskan cuti yang tinggal sehari tuh khas untuk korang yek..hehehe..

To my dear hafiy, well done my cheeky boy! suka Ummi tengok awak berjalan terkedek2 tu.. :) nanti awak ajar Aariz jalan pulak yerr..korang kan kembar..mesti la kena tolong menolongg..Ummi dah tak larat dah nak layan kerenah kembar awak tuh. plsssss dear, tolong Ummi yekk :) luv u always..


Ni gambar pagi tadi
Si hafiy first time berjalan sendiri dari atas rumah sampai la ke kereta.
Enjoy walking, while Tia & Aariz manja nak berdukung bagai


masa kat Melaka lagi dia cuba berjalan sendiri
Tengok tinggal Aariz aje merangkak
tak padan dengan merangkak dia..laju aje macam bersih lantai tuh..huhu


mat cool dah berjalan dengan gayanya..haha

4 idea?!:

Mama Kembar 3 said...

good job hafiy! InsyaAllah tak lama lagi AAriz pun leh jalan laa tu :-)

shazrina said...

best tengok perkembangan anak anak ni ..rase teruja pon ade ..hihi

syiela said...

bila baca ni teringat kembar kat rumah tu si adik Hazim dah berjaya jalan dengan sangat confident tapinya abang haziq jalan selangkah dua jatuh then dah tak nak jalan lagi dah.. esok pun takmo.. tunggu 2-3 hari plak baru start jln juga

FiraHamzah said...

mamaKembar3: aminnn..cecepat la si aariz tuh jalan kak..semput nak mendukung..hehe

shazrina: haah babe, teruja tengok progress dorang even dah overdue dari timeline..hahha..still proud kan dengan anak sendiri. Alhamdulillah :)

syiela: sama ek kembar kite? adehhhh, letih kan kedg syiela (ke fira je rasa letih), haha..dorang memang ambil masa sungguh nak try benda baru..hope la dpt berjalan cepat..

 
Blog Template by Delicious Design Studio