Saturday, December 8, 2012

Big Bad Wolf Sales @Mines Dec 2012

Tengah hari tadi aku dgn kawan2 jualan buku BBW kat Mines Convention Centre. Tercapai gak hajat nak pergi sana, kiteorang masing2 tinggalkan anak-anak kat rumah dan spend beberapa jam pilih buku2..sambil gosip mak2.dah hampir setahun x jumpa kawan-kawan aku ni.
Hokehhh cite pasal jualan buku yek.
Kang melalut aje..
First time aku pergi sale ni. Aku puas hati sebab parking senang dapat, walaupun jauh skit berjalan tapi kira ok lagi.
Masuk je hall terus rambang mata.makkk aihhh, bermacam2 jenis buku ada!! Semua elok2, baru-baru lagi..tengok harga lagi arr rasa tamak datang. Price serendah rm3. Aku terus aim ke bhgn buku kanak-kanak. Buku bercolor2, hard cover leh dapat rm5, rm6, rm8 & rm10. aku terpaksa pilih yg sesuai untuk Tia & kembar. Ikutkan hati banyak nak beli, tapi bajet x besar. Takut kan dah tengah bulan ada yang aku kena makan buku lak..huhu..
Novel2 inggeris & melayu start dgn harga rm8. Rata2 la harga rm8. Arrrghhhh lagi sakit jiwa!! Buku masakan yang kecik2 rm2 sehingga rm25. Walaupun aku tak terror masak, tapi teringin betul beli buku2 masakan.murah sesangat!!
Semua jenis buku ada..cuma korang kena rajin berjalan dari hujung ke hujung la. Sangat berbaloi!! No wonder la org borong berkotak2. Ada yang sampai bawak beg beroda, beg pakaian beroda tu, x pun trolley pasar..sebab senang nk angkut. Dorang x strict sgt bab nak angkut barang dari luar..so mane yang korang rasa memudahkan korang nak angkut buku2 tu bawak aje.
Sistem pembayaran pun ok. Banyak cashier & staff very frenly. Leh terima credit card jugak, cuma debit kad x boleh. Kawan aku nak byr pakai debit kad x lepas..
Rerasa cash x cukup, leh g shopping mall sebelah withdraw kt ATM kat sana dulu. Hall tu memang bersambung dgn mall. Penat2 shopping buku leh g makan minum kat mall.
Overall, sangat best!! Rasa nk repeat pergi lagi, insyaAllah..org cakap last day siap ada lelong lagi.. ;)





























2 idea?!:

Mama Kembar 3 said...

mmg best giler! Mama pun pi sabtu jugak, tp awal pagi. time tu blum ramai sgt org. spent bout 5 hours there but still tak puas tak dpt tgk semua buku. konpem kena pi lagi nih hehe

FiraHamzah said...

mamaKembar3: akak, tengok buku2 akak beli sangat jelessss tau..banyakknyerrr!! tu stok setahun ke apa tuh..hehehe..kak, jom repeat! hehe..

 
Blog Template by Delicious Design Studio