Thursday, December 6, 2012

Gaya meng-handle anak-anak seorang diri..

tadaaaaaaa....

pagi tadi pukul 5.30 pagi Lokman dah gerak ke Kemaman. Kena outstation selama 2 hari. Hari ini dan esok. So aku kena handle askar2 kecik sesorang..
Agak cuak gak la..huhuhu..selama nih Lokman mesti ada bila kena handle dorang. Takpun bila Lokman takder ke macam pergi Gambang harituh, adik beradik aku ada tolong2 sama.
Pagi nih first time aku kena bawak askar2 pergi rumah babysitter seorang diri dari atas kondo sampai la ke sana. Since kembar tak lancar lagi berjalan, aku pulak tak larat nak dukung kembar serentak kes muscle strain dulu..so aku letak dorang tiga2 atas stroller Tia.

kekekekek..

Si kakak pun mengada nak duduk atas stroller..tengok syok2 si kembar duduk atas tu..dia pun request nak duduk gak..hah, layan kan aje..janji senang kan aku..

Nasib baik la behave la jugak, dalam kereta pun si Hafiy aje mengada nak duduk dengan aku.

Alhamdulillah..selamattttttt sampai ke rumah babysitter aka my own sister :)

Malam nih aku tidur sana aje terus. Tak kuasa la pulak nak angkut dorang turun naik kondo sesorang lagi..huhuhuhu...actually hati aku agak kecut gak arrr..hahahaha..tak nak ambil risiko la..bukan senang weyy nak handle askar2 kecik tak reti bahasa nih sesorang..mau aku yang sawan karang. Solution terbaik aku numpang la tidur semalam kat rumah kakak aku..hehehe..nasib baik ada bilik lebih.. :P





2 idea?!:

nurulfarehah said...

hai. :)
so far anak u ok la, boleh tolerate naik stroller. siapa depan, tgh & belakang. kalau my boys, konfem berebut. letih la dibuatnya. *__*

FiraHamzah said...

hai babe,
sorry lambat reply..heheh..
nih pepagi..dorang baru bangun tidur, masih blur2. tu yg redha aje Ummi dia buat apa. Kalau nak ikutkan duduk stroller pun kekadang payah nak bagi dorang duduk. Nasib baik agak time nih dorang tau maknyer kelam kabut nak handle sorang2, tu yg tetiba behave aje :)

 
Blog Template by Delicious Design Studio