Thursday, March 22, 2012

Celebrate budak SPM

Semalam seperti yang dijanjikan untuk celebrate kecemerlangan adik aku terlaksana. Tapi ada perkara emosi terjadi kat aku & famili. Semalam bapak message kat nak makan2 kat Nandos IOI Mall pukul 8.30 malam. Jadinyer lepas maghrib baru kiteorang gerak, meredah jammed teruk nak masuk Puchong tuh memang dah sedia maklum la. Dalam kereta si kembar meragam sekali dengan Tia. Aku nak je cepat sampai supaya budak2 nih duduk diam. ok fine, sampai je Nandos, aku call abah aku tanyer duduk mana. Dia kata dah kat dalam. Sekali bile aku masuk tengok2 dorang semua takder. Aku call balik semula. Nak confirmation tempat table dorang.
Sekali bapak cakap dorang kat Nandos SUBANG PARADE. aku macam....WATTTT?? dia cakap dia ada sent message kat aku pasal pertukaran tempat. hishhh, boleh pulak aku tak buka message masa nak kuar rumah. aku sempat buka watsapp aje, siap borak skit2 dengan kawan aku. adehhhh..tu yg leceh ifon nih sebab screen dia bermuka2 surat..ehhh, maksudnyerr, berslides2..aku asingkan icon message dgn icon whatsapp, facebook, twitter..so kekadang memang tak sempat belek2 semua. my mistake gak la. tapi apsal dorang semua tak call aku??
terus aku emosi sangat2. Dah la aku macam lost masuk IOI mall tuh, buat pengetahuan tu first time seumur hidup aku jejak kaki ke sana. Seriyess lost gilerrr..macam kambing masuk reban. eh ye ker??
Dengan Tia nak berdukung pulakkk..tetiba leh ek salah tempat. ikutkan hati dah malas dah nak g Subang Parade tu. Si kembar dah siap tidur dalam stroller. Kesian dorang kena angkat2 lagi, masuk keta, kuar keta masuk stroller..terganggu time tidur dorang. huhuhu..
Sebabkan dah janji, bapak pun kata datang aje dorang tunggu plus orderkan makanan utk kiteorang. Nasib baik dari IOI mall tuh lokman tau jalan dekat. dalam 15 min dah sampai SP.
Sampai je sana, dorang dah siap abis makan ek..tinggal tulang aje. Geram btul aku. Emosi jap..sebab lapar. Dah makan baru cam ok. Dorang memang tergelak2 and bahan2 aku la.,,kurang asam punyer adik beradik.
Dah lama tuh baru aku ok..bapak aku pun join perli2 aku..Salah aku ker?? cesss...
okla, layan gambar aje ek..


2 idea?!:

MiuMiu said...

sweet la family fira.. dari cerita fira terserlah kebahagian..

FiraHamzah said...

hi & thanks miumiu..
sorry lambat la respon..dah jarang2 ek ko update blog..bz ek?
keep in touch ek. take care :)

 
Blog Template by Delicious Design Studio