Wednesday, March 28, 2012

Shopping Ubat!

Orang lain time2 Mega Sales nih dok shopping baju kasut semua, aku dok shopping UBAT anak2..kekeke..

Aku rasa bulan nih plus bulan lepas saja dah 3 kali g KJMC. Memula Aariz demam selsema, Hafiy cuma selsema batuk. Then kena pulak nebulizer budak2 nih. Pastu semalam aku pegi lagi KJMC sebab kembar cirit birit. Stok sampai melecet2 bontot sampai ke bebird dorang. Meragam aje, then asal basuh dengan air, dorang melalak sakan. Sangat kesiannnn..

Memula Hafiy kena, lepas 2 hari si Aariz pulak kena. Tu yang decide bawak g paed dorang gak. Doctor bagi ubat macam2..Ubat last 2 weeks pun tak abis lagi, tambah lagi ubat lain. Selsema batuk dorang pun tak bebaik lagi. Then doc kasik 2 tin susu MAMEX gold soya, percuma punyer. Sample la kiranya..hehe, nasib baikk..susu tuh mahal okk kat supermarket..aiyookkk. yang kecik nih pun tak tau tahan brape lama..harap2 sampai kembar sihat la yerr..pastu kembali kepada susu lembu..huhu. Kesian dorang tak minum susu badan aku lagi. sob sob sob..*ralat la jugak

Harap2 la dorang baik sampai Jumaat nih. Doc cakap if tak baik jugak kena admit hosp utk drip air, takut dehydrate. wuaaarrgggghh, xmauuu arr, kesian nanti dorang kena cucuk2 kat tangan. Sekarang nih bebudak tuh mane leh duduk diam..kang jenuh melalak aje..huhu.

Ummi doakan korang sihat yekk. Kawan aku cakap cirit2 sebab nak tumbuh gigi. MIL pulak kata nak pandai merangkak. Harap2 ada la benar disitu sebab taknak la sebab benda2 lain yang lagi teruk. Buat masa sekarang cuma cirit2 aje, takder lagi muntah2 or demam. Alhamdulillah..


Gambar semalam kat KJMC
Si kakak sibuk nak pegang tin susu Mamex nih..hehe
Krim doc bagi sampai 2..huhu
gambar pagi tadi, lepas bangun tidu ceria aje..tapi masa nak basuh berak melalak sakan
haaa. no contoh muka tengah melalak
ubat! ubat! ubat...mari makan oobaatttt!
ada serbuk air garam
ada serbuk utk kasik najis keras
ada serbuk untuk mengurangkan hydrasi badan
then ubat air utk buang angin
ubat selsema & cairkan kahak still makan lagi.

huhuhu..sian kembar, badan penuh dengan ubat2.. ;(

2 idea?!:

Mummy GreenyHouse said...

Alahai.. ksiannyer..
byk betul ubat! patutla shopping ubat je..huu~
bape total shopping ubat2 ni la agaknye..adoyai..

Bonda Adam said...

aduhai siannye. aku teirngat kes kembar..cenggitulah dulu..sampai merah sbb melecet, meraung bila nka basuh berak. apa aku buat...aku tak pakaikan diaper kejap..anginkan kasik kering kat bontot n bebird..dah keirng baru letak krim yg doktor kasik. lama2 ok la.. aku rasa sbb kulit diaorg ni pun jenis sensitif senang naik ruam..so bontot pun samelah

si aryan ni sbb bf kot, alhamdulillah takdela kes bontot melecet ni

 
Blog Template by Delicious Design Studio