Tuesday, February 14, 2012

Halal App for iphone,ipod etc

Aku baru download application halal directory. Amat bagus sebab leh terus tau status kehalalan sesuatu produk dan restaurant. On the spot korang dapat tau. Tiada dah keraguan. InsyaAllah.

Bila korang nih g makan kat mane2 ker, or tgh kat hypermarket nak beli something ke, tetiba rasa keraguan pasal status hala dia, just buka app nih, then taip aje nama restoran/product tersebut. Terus la kuar status nya. Siap ada bagi expired date sijil mereka lagi. Senang sangat!



update lokasi  korang dulu

contoh taip restoran Burger King

Fatwa2 pasal benda2 lain pun ada

Halal App in i-tunes

From Halal Industry Development Company

haaa, sorry gambar dah kat bawah..hehe
Haaa, kuar la premise 3 Burger King yang ada halal certificate
aikk 3 jer?? apakah??

untuk Balckberry ke, HTC ker or Samsung ker aku tak sure..Aku baca dorang cakap bulan 4 nanti baru ada. hehe, bagi jalan kat pengguna I-phone dulu ekkk..hehhe..

2 idea?!:

Oimira said...

so aku kene beli iphone/ipad la skrg? mehehe

FiraHamzah said...

haaa, harusss la babe..meh2 jadi ahli kelab x rasmi ifon..hikhik..
xnyah pun xpe..ko tunggu bln 4 nati nak app nih..hehe... :P

 
Blog Template by Delicious Design Studio