Wednesday, January 9, 2013

Aiskrim dan Kembar

Pasal ais krim pun nak cite ker?

hahahah..

Aku nak cite jugak. Sebab first time si Aariz & Hafiy dapat makan ais krim dorang sendiri. Selama setahun 4 bulan aku dengan Lokman tak pernah belikan kembar makanan untuk sorang satu. Selalu aje kena kongsi dengan Tia. hahaha..kiteorang masih tak reti nak beli sesuatu benda tuh 3 buah - Sorang satu.

Sebab bila dah darab 3, dia jadi mahal.

hahahah..kedekut kat situ yerrr..so kiteorang ajar dorang supaya share each other. Selalunya kesian la kat Tia sebab dia kena share dengan adik-adik. Ada masa dia takmo share, dia akan marah2 si kembar sebab ambik barang atau makanan dia. Yerla, sebelum kembar muncul dia la queen of my heart, segala apa dia nak, semuaorang akan bagi. Conquer sorang2 dia. Sekarang no more..kekeke...semua pun kena share. tak bagi kang aku bebel2, atau si kembar menjerit2 balik kat dia dan rampas je kat tangan dia. Aiyooo..dah bergaduh sebabkan satu benda. Lagi mak stressssss!!

Weekend lepas aku dengan lokman bawak dorang main kat playground bawah rumah. Kemudian bawak Tia pergi kedai runcit kat situ, macam biasa abah dia akan belikan dia aiskrim, dan aku punyer pun ada. Si kembar nampak, terus nak. Aku bagi sikit aku punyer dorang takmo, sebab nak pegang sendiri.
Terus aku suruh Lokman belikan kembar sorang satu aiskrim. Bagi dorang pegang sendiri. Feel makan makanan sendirian berhad tanpa perlu share-share.
Okla fine..bapaknya setuju.

Huishhhh...terus feel arr dorang makan aiskrim..reti pulak tuh cmne nak makannya..tak payah ajar. sampai habis licin! terkejut aku nengok. hehe..
So lepas nih sah la kena beli setiap benda 3 bijik. huhu..si kembar dah membesar. Dah tak boleh nak anggap dorang tuh kecik lagi. tahun nih dah nak masuk 2 tahun. banyak benda dah dorang nak buat sendiri tanpa bantuan. Sekarang stage yang dorang kena belajar berdikari dalam sesetengah perkara. Kiteorang sebagai mak bapak dah kena trust dorang untuk buat benda dengan sendiri. haihhh...yess..mungkin aku yang tak confident..terasa yang dorang masih baby. hehe..kena change mind setting dah lepas nih..they are now are toddlers!

Jom layan gambar mereka.....


dah pandai main gelongsor tanpa perlu pegang dah


yang ini ada sedikit gayat..


see muka happy Aariz..tak takut langsung


haaa, si kakak makan airkrim jejauh dengan kembar..takut kena paw!haha



suka suka ini moment.
Aariz nak suap aku..hekhek


see..
layan jek makan sekerem..
behave ajek duduk atas kerusi sampai habis aiskrim nya

dah big boy dah kembar Ummi nih.. :D

4 idea?!:

Munirah Mohd Ali said...

kakfiraaaaaaaaaaaa~~~ bakpe layout blog ni hitam? ke memang hitam? ke network saya slow? hihiih... kembar nade2 dah big boy~~~ ;p semoga semua membesar dengan lebar dan tinggi di tahun 2013 ni noo.. hihihi :D

FiraHamzah said...

hah? jadi hitam ker? akak punyer ok jer..putih aje..aiyokkk..nanti kite kasik alter ek..tak rajin lerr nak cari template lain..awak punyer pc kot canggih sangat..kekeke..kite punyer pc opis nih gabak. window pun version lama..haha :P
btw, thankiew sister in law ku..lap u!

Amanda Suria said...

Salam kunjungan...anak buah i twin jugak..tp dua2 perempuan...comel anak2 you..agaknya sebaya dgn my twin..bulan 5 ni my twin genap 2 tahun....salam kenal..i follow..

FiraHamzah said...

Hi Amanda. :) Thx dear..salam kenal yek. Sebaya la anak buah twin u dengan my twin. tahun nih 2 tahun..hehe.
Keep in touch ya! take care :)

 
Blog Template by Delicious Design Studio