Monday, October 25, 2010

she is crawling!!

My tia dah berjaya merangkak sepenuhnyerrr!!yessszaaaaaa..since semalam (genap 7 bulan 8 hari).. mula perasan dia merangkak biler atas katil, then biler transfer atas carpet dia merangkak slow then nak memanjat sofa, kabinet, baby cot, kepala katil etc. yang tak terrer lagi biler dah panjat tak reti nak turun/duduk balik. Jenuh kita yang kena buatkan, kalu idak, jatuh tergolek arr dia..haishhhhh...

Sabtu lepas aku dan lokman tak g mane2, dok umah aje, layan si kecik..aku buatkan Tia apple puree campur dengan brown rice instant ( Nestle) untuk pagi. Tengahari buatkan bubur dgn sweet potato, carrot & kurma, jadi manis2 aje bubur tuh, boleh tahan gak dia makan. Petang plak aku kasik plak wheat honey instant Nestle dengan epal puree. Haaaa, lengkap Tia makan 3 kali sehari!..susu plak dia kurang minum. Maybe aku kasik makanan ada unsur manis2 kot, tu yang susu dia tak nak, or dia dah terlampau kenyang!hahaha..Aku tengok since Tia makan nih, perut dia aje naik boncetttttt, tapi badan tetap melidi..huhuhu..ikut gen aku la tuh, kecikkk coeetttt ajekk..

Nak train dia lagi laju/firm merangkak, kiteorang letak dia jauh2 dari kiteorang then panggil2 dia suruh datang ..terkedek2 la si kecik merangkak slow2. Dalam perjalanan dia nampak aje benda leh capai dia stop kejap, main2, then sambung balik merangkak ke arah kiteorang..ehehehe...bijak si kecik! pandai hilangkan penat merangkak...haha

Mak mertua aku cakap, cepat btul Tia leh merangkak, so lepas nih dlm sebulan dua lagi Tia dah leh jalan kot..InsyaAllah..mau kasik urut kaki dia banyak2, kasik kuat!!leh jalan dengan gagah!hahaaha..dah leh beli walker plak untuk dia dua tiga minggu lagi. yeayy!
Tapi gigi sure lambat tumbuh. Orang tua-tua cakapla if anak jalan cepat, gigi tumbuh lambat, ye kerr?? tapi air liurr dah meleleh gak tuuu...rasa gusi dah keras.

Apepun, tahniah Tia!! awak dah membesar dengan jayanyerrr..sronokkkk Ummi Abah tengok awak merangkak terhegeh2 tuh..sangat la comell!!

Keep up girl!! we love youu...
Lepas mandi tak sempat pakai kan baju semua dah sibuk nak merangkak g kepala katil!parahh..












1 idea?!:

[-suziey-] said...

waaaa congrates..dh besar dh ank ko ek..kejap jek..tp baby mmg cpt membesar..xsedar masa berlalu..dok ralit layan tumbesaran dia tu..ekeke:p

 
Blog Template by Delicious Design Studio