Monday, October 11, 2010

Siapa cakap jadi pengapit akan kahwin lambat??

Korang pernah dengar tak orang-orang tua selalu cakap benda macam nih?? Deme cakap kalau anak-anak dara atau teruna jadi pengapit untuk pengantin, mereka2 ini akan kahwin lambat…hurmmm.

Pendapat aku la, memang tak terima dek akal lah! Jodoh pertemuankan urusan Allah..kenapa plak nak pepandai cakap macam tuh kan? Sudahnyer menyusahkan pengantin nak cari orang yang dah kahwin untuk jadi pengapit dia..pengantin mesti la nak kawan rapat atau sedara rapat yang jadi peneman dia masa hari kebesaran, tapi tak dapat sebab mak pak dia tak kasik. Dah pulak makcik-makcik yang kena jadi tukang kipas untuk dia..hurmmmm..masam la jadinya muka pengantin..hehehe..kesiannnn…

Haaa, cite pasal benda nih, semalamkan aku dapat jemputan kawen kat Dewan Centrium, Setiawangsa..anak buah aku. Dia nih la yang jadi pengapit loncatan aku masa aku kawen tahun lepas..hehehe, dia nih jadi pengapit loncatan aku pun sebab cousin rapat yang aku harap lantik jadi pengapit aku tak dapat nak jadi pengapit, kes makcik2 men’psiko’ dia. Sebabnya dia plan nak kahwin setahun lepas aku..so takut/ditakutkan dia tak jadi kahwin sebab jadi pengapit, last minute kena tukar..nasib baik aku ok jer dengan cousin2 & anak-anak buah..aku tak kisah la, janji aku ada pengapit (tapi lawaknyer, pengapit aku tinggi menggalah! Tak match sangat arrr, pengantin kemetot aku nih punnn..).

Finally, tahun nih dua-dua (pengapit dan pengapit tak jadi) pun selamat bernikahh..Alhamdulillah..baguskan?? Jodoh diaorang sampai jugaaa..tak tepat la kata-kata makcik-makcik aku tuu..haaa, pengapit Lokman pun nak kahwin bulan depan, InsyaAllah..
haaa ni bukti..pengapit tak jadi aku kawen, dan pengapit dia adalah orang yang sama jadi pengapit aku..hahhaha..memang muka pengapit sungguh anak buah aku nih..nikah pada 26/6/2010
Kesimpulannya, jadi pengapit lagi cepat kawinnn kottt…hahahaha..Jadinya, toksah la nak percaya 100% kata orang-orang lama..mungkin ada nasihat tersirat yang orang tua nak sampaikan supaya anak dara jangan jadi pengapit, aku tak dapat pulak nak tangkap makna tersirat tuh..hehe, korang tau kenapa??

Nota kaki: Bekas pengapit Lokman mintak Lokman jadi pengapit dia plak, tapi Lokman terpaksa menolak cara baik sebab dia tersedar yang perut/fizikal diri yang dah membulat..(tau malu yerrr) hahahaha, terpaksa replace dengan adik lelaki Lokman..boleh ek camtu?? Hehehe..

p/s: gambar pengantin tak dapat nak upload lagi..cantek sangat deco dewan/pelamin dia..tunggu adik upload kat fb. USB hp abah tia tak beli lagi..huhuhu..sampai full memory card handphone aku!huhu..

Haaa, pakai gold tuh la bekas pengapit aku..tinggi kannn?? heheh..tak sesuaiiii kooo!!
nasib baikk comeyyy..hentam saja lahh..
Something different here, pengantin masuk dewan dengan anak2 kecik..oh, yang dgn pengantin perempuan tuh, adik bongsu dia yerrr..ngeh ngeh ngeh..anak buah aku nih kawen muda :) 

pelamin sangat vogueeee!sgt menarikks!
Aku suka jugak deco daun2nan atas tu..sepanjang dewan ada
 Family belah perempuan, tema hijau & hitam 
 Haa, si kecik aje tak ikut tema..hahaha..maintainn pinkkk!! :P
Cutting cake together2

2 idea?!:

Huda Hassan said...

okeh Fira, kire aku ok je la jadi pengapit Emma? Hahaha kang aku pulak kang kawen lambat...so kirenya bole pakai la teori ko nih...ape pun aku percaya pada Jodoh yang datang dari Allah..btol tak??

mommie Tia Zahraa said...

hehehhe..jadi la pengapittt emanulll babe..aku sukaaaaa!!!hehehe..
aku doakan jodoh ko sampai secepat yang mungkin!!hehe..Aminnnnn :)

 
Blog Template by Delicious Design Studio