Thursday, December 15, 2011

Brother's Engagement @ Kedah

Tujuan asal pergi ke Utara adalah untuk meraikan pertunangan adik lelaki aku, pada 10 December 2011. Dia baru berusia 25 tahun, tapi dah tak sabar nak kawen..kehkehkeh..eh, bukan dia yang tak sabar nak kawen, tapi bapak aku yang tak sabar nak bermenantukan anak perempuan. Bapak aku dah ada 3 menantu lelaki, tak penah lagi ada menantu perempuan, jadinya, kalau boleh dia cakap kat adik aku dia nak diaorang terus nikah aje, tak payah nak tunang2..haha..
Tapi adik aku kasik alasan duit tak cukup plus nak kena cari keje lain dulu sebelum kawen, sebab prosedur Petronas tak boleh kawen sesama staff. So one of them kena resign..huhu..kesian depa..kira banyak bendala kena settle sebelum depa kawen. Bulan 6, tahun depan baru leh nikah. InsyaAllah..semoga Allah permudahkan.

Adik laki aku nih senang, semua benda kakak & abang ipar dia tolong. Hantaran dia kakak aku yang tlg buat. Aku tlg buat sirih junjung aje & kasik idea skit2..tak dapat nak tlg banyak sebab anak2 kecik berderet. Tak sangka la pulak kakak aku tuh kreatif..muhahaha, nasib baik menjadi hantaran2 itu. (mesti dia tergelak bila baca statement aku nih, aku tau dia akan baca blog aku, :P). Resort & Homestay, abang ipar tolong bookingkan. Dia cuma keluarkan duit aje..hehe, dah majlis dia, so semua homestay kiteorang dia & my dad yang sponsored.

Rombongan dari KL seramai 25 orang (aku rasa la, termasuk kanak2) sebab pegi 6 buah kereta. Yang mengiring cuma makcik2 & pakcik2 belah bapak aku aje. Yang belah mak2 & cousin2 yang lain tak jemput sebab baru majlis bertunang. Lagipun nak g ke Utara nih makan belanja yang banyak jugak la. Kalau semua ikut, mau aku rasa berpuluh2 kereta. Family kiteorang ramai..anak masing2 4-5 orang. Aku yang baru 29 tahun nih pun dah jadi nenek sedara..class ko! haaa, dapat bayang tak berapa ramai sedara mara kiteorang? hihi, poyo jek aku.

ok fine,

Kiteorang stay sana 2 malam, sekali dgn berjalan2 pusing Utara. Nanti aku cite pasal Holiday Trip ke utara ek. If nak buat satu entry rasa macam panjang berjela. 
Layan gambar aje, sambil2 tu aku cite yerr... hehe, tak la korang boring

Sesampai aje aku kat Kedah, terus kena tolong akak aku gubah Sirih Junjung..aku main cucuk sesuka ati aku..haha, kakak aku & cousin aku pun tolong sama. Semua takder experience gubah sirih, hentam ajoolahhh! hehe..Majalah hantaran jadi penyelamat :P

Hantaran dah siap! warna pilihan adik laki aku..kelabu hitam

Selamat menyarungkan cincin..
Dorang ni umur sebaya. First time jumpa minah nih terus kiteorang berkenan, dorang pun bercinta tak lama aku rasa, tgk family masing2 dah ok, terus aje putuskan utk bertunang & kahwin

so luvly

haaa, bapak aku cakap belum kawen lagi, kena amik gambar jauh2..
hahaaha..abah..abah..
selamat bertunang korang! luv u both!

the girls
makcik2, adik beradik & anak2 buah
all together as happy family :)

my family
memula plan nak pakai sedondon semua, kaler kelabu..
tapi bila aku & kakak sampai kat Jakel, terbekenan dengan kaler coklat..
haha, sudahnyer  carca merba la semua orang..hikhik..
nanti kenduri kawen baru la sedondon..
hujung bulan nih nak g lagi Jakel, beli kain utk majlis kawen diaorg pulak..

hantaran dari pihak perempuan
pun sendiri buat oleh bakal adik ipar

my twins lepak dalam bilik bakal pengantin
hihihi, ada air con baru la diam..
mengada kan??





3 idea?!:

Bonda Adam said...

fira, bakal adik ipar org guaq chempedak..kt taman/ kampung apa ek? kot2 la aku kenal mka bapak dia..hehehe

kg aku tuh kecik je..kebanyakan kenal each other

FiraHamzah said...

sarah,
aku pun tak sure dia taman mane..hikhik..aku mengekor org aje..tapi yang pasti mak pak dia cikgu sekolah..bapak dia ustaz :)
if ko kenal leh arr nnti jumpa ko masa diaorg kawen..hahah leh cenggitu?? :P

Bonda Adam said...

uisy..geng2 cikgu lagik le kenal..sbb mak bapak aku cikgu..kalau diaorg family friend bapak aku sure aku tau nye nanti..hehehe lelebey plak padahal takde faedah utk diri sendiri pon.

 
Blog Template by Delicious Design Studio