Thursday, December 29, 2011

"Tentang Dhia"

Sekarang aku tgh layan live webcam - chat dengan Adi Putra & Nora Danish, pasal drama Tentang Dhia kat tv3 skrg nih. Actually harini last day drama tu, sgt excited nk tau ending dia. Aku tak pernah miss tgk drama nih hari2..sampai lokman pun leh ikut layan...tapi selalunya dia tido lepas setgh jam..cessss!

Apsal aku suka cite nih?
Aku suka dua2 berlakon utama dia. Aku suka Nora Danish nih sebab dia cute, since dia bercerai dulu aku jadi kesian kat dia, orang comel & cantek macam dia pun laki dia sanggup cceraikan dia yg tengah pregnant. Pulak tu tinggalkan dia sebab perempuan yang aku sgt tak suka, si FS tuh (cite dulula)..so bila ada je cite yg FS tuh berlakon sure aku tak tgk, sebab menyampah! Mane2 aje pelakon yang ada fair dgn suami org aku tak suka tgk. Lagi sorang si Me*mey tu..haahhaha..parah kan aku? tak pasal2 anti orang, macam kena mengena aje dgn hidup aku...kihkihkih..
Lagi satu jalan cite TD ni memang best! sangat menyentuh hati...berjaya sungguh si ND tuh bawak watak isteri & anak mithali. dan si AP pun harus la makkkkk terlentokkk dengan ke"macho" an dia..haha..sgt loving duving gituu..

Aku memang geram sungguh dgn mak mertua Dhia tuh..bravo Liza Abdullah bawak watak MIL yang annoying! Scene yang dia menghasut anak dia tuh aku paling tak suka..emo btul aku! Plus dengan adik & si pengoda kawan Zikir tuh..lupa lak nama dia dalam drama nih..hehe..
Cite nih bukan setakat drama, tapi memang ada terjadi di kalangan masyarakat melayu kite. Aku ada kawan sendiri yang mengalami benda nih. Tapi dia kes lain skit, kes dia kawen lari dengan laki dia, pastu parents dia tak suka..ada la guna ilmu syirik2 nih jugak..pastu kes pihak ketiga campur urusan rumahtangga dia..so bila aku tgk cite nih aku teringat kat dia. Ntah apa jadi dah dgn dia sekarang nih. Last aku jumpa dia masa diploma dulu, 10 tahun lalu. Last aku dengar dia keje kat utara. Semoga rumahtangga dia kekal bahagia :)

Cite TD nih bukan setakat pasal kisah cinta, tapi kisah persahabatan yang terjalin antara 4 orang tuh sejak zaman sekolah. terus aku teringat kat kawan2 sekolah aku dari sekolah rendah sampai la sekarang. buatkan aku tersenyummm....aku masih baik lagi bersahabat dengan kawan2 sekolah rendah la..ada yang terjumpa kat fb, terus baik balik. best kan?

okla, nanti lagi merepek, nak layan dorang nih kat webcam, nak dengar si Adi Putra menyanyi live!! siap main guitar lagi! waaaaaaahhhhh :P



2 idea?!:

aTy _faRed~ said...

uuiitt..naseb baik cakap hari ni last..tak tau pon..baru feeling2 nak bukak pose kat luar rini..huhu..;p

FiraHamzah said...

aty.....
jangan bukak pose kat luarr..g tapau makan depan tv!! hahaah :P
hari nih last episod, harus la g tengok..tpi if ko rajin tgk ulangan, kat tonton.com la ada ..

p/s: beb, ko pregnant pun still puasa ke?? bagus nyerr kooooo!! tabikk springgg makkk! :)

 
Blog Template by Delicious Design Studio