Monday, December 5, 2011

Pureen Disaster

Seriyesss ramai giler orang serbu pureen warehouse semalam (Sabtu)!!
Aku sampai pukul 9.30 pg, ngam2 org tgh masuk dalam. Aku terus ke bhgn baju2..berebut2 baju dgn mak-mak lain..aku main sauk aje xsempat nak belek2 sgt.. Mane aku rasa sesuai dgn kembar aku terus masuk dlm bag biru tu.memacam saiz ada.. Ada S, M & L. belasah aje..hehe. Yg saiz L tu Tia pn leh pakai.. Haha..gamaknye kakak korang la pakai dulu ek, nnti dah xmuat baru pas kt kembar. Haha
Aku aim baju2 harga rm6, sbb berbaloi.. Sepasang tu (baju & seluar).  yang  murah itu gk la orang lain serbu..ada kakak ni siap sauk baju2 yg dlm kotak lagi, tersimpan kat bawah raga..pastu ramai2 srh kakak tu kuarkan byk2, aku pun sempat la rembat 3 pasang..sampaila staff pureen dtg, bwk keluar terus kotak2 tu.. Hihi. pastu dah orang ramai kerumun, cecepat aku belah..dah jadi macam sardin pulak nanti..huhu
Toileteries kakak aku amikkan. Aku siap prepare list brg aku nak, dia tlg amik. Bila aku dh settle ambil baju, baru aku g tempat toileteries.
Total damage RM205. Kakak aku pulak RM150. Dia sponsor skit barang2 anak2 aku.. Hehe..
Aku dapat 16 pasang baju seluar, 4 helai seluar basahan, 2 pasang kasut utk Tia, dan 2 pasang stokin utk kembar. Total utk bhgn ni aje RM140. pastu kt luar kilang, ada tauke cina jual stokin & baju2 budak gak tu, aku beli tight utk kembar, RM5 aje selai.

Pukul 11am dah settle. Beratur lama skitla.otw balik singgah Subway beli sandwich guna voucher yg buy1 free 1 tu.. Satu utk lokman, upah dia sbb jaga askar2 kecik aku kat umah.. Hehe
Sampai umah terus basuh baju2 tu..pastu giliran aku lak jaga budak2. Lokman g satu lg warehouse kat subang jaya, wrhs barang2 sport.dapatla satu set sport attire utk budak2..dalam rm75 satu set (3pcs) after less 60%. Berbaloi tu, nak pakai utk g Gunung Jerai minggu depan :)
ni semua yang berharga RM6 & RM8
si tia sibuk nak try seluar kembar..haha
seluar2 tu RM1, stokin RM5, kasut satu RM5 & RM8
oh ni la sweater yang lokman beli kat warehouse kat subang
tight for twins RM5 satu
orang ramai nak mampus!
sweater Tia & Aariz
my sister tengah beratur
hasil rebutan
pureen diapers tuh murah. RM24 size S
try utk kembar aje
Tia dah takleh pakai pureen, melecet!
dasat2

nota kaki: ini warehouse pureen yang ke 4 aku pegi :P

5 idea?!:

aTy _faRed~ said...

pureen sales aritu memang dasat giler..!! saye pon ade amik diapers pureen nak try dulu macamane..:)

FiraHamzah said...

aty: utk newborn baby mmg ok aje pakai pureen, sebb dorang pakai sekejap2 aje..dah asyik berak2 kan? hehe..jimat pun jimat yang..tapi if melecet harusss la ko tukarr.. :P

Bonda Adam said...

fira..taun lepas aku bawak kembar dgn adam gi pureen warehousale..kitaorg pakai baby kanggaroo bag sorang satu and ayah dia pegang adam..mmg rmaia nak mampus sampai aku rasa nak pengsan..dgn bakul penuh barang, pencuci botol pureen tu plak sampai lima botol.. last2 pastuh aku serik nak pi dah..heheheh tapi mmg berbaloi..rembat baju tah berapa lai tah..murah sgt

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 said...

pack.... aduhai... maen rembat aje.. pastu nk byr baru pilih... dah la nak bayar pon beratur panjang... azab sngat kan?

FiraHamzah said...

sarah: giler gigih ko bawak anak2 g wrhs nih..hehe,, aku penah gak bawak tia dulu, berpeluh2 dia..terus husband bawak dia tunggu dalam keta aje. Aku gigih lagi pegi, tapi tobat gak nak beli detergent berbotol2, seriyess berat. tu yg bawak trolley pasar tu..seret aje barang2..haa, sonang la jugak.

puan dot: haahah, azab2 pun kite tetap semangat kan? kelakar btul..memcm ragam dpt tgk masa tu..rasa enjoy jugak..hehe :P

 
Blog Template by Delicious Design Studio