Monday, December 19, 2011

Luncheon at Serai Restaurant, Empire

First time aku makan kat sini. Dulu asal pegi Empire aje, tengok restoran nih sentiasa full house. Siap ada orang beratur lagi nak makan..tu yg macam teruja nak try makan kat sana gak. Sedap sangat ker?

Lokman order makanan dari appertizer sampai la ke dessert. hahaah, dah alang2 dapat tempat duduk kan..belasah aje la semua..nak pulak lapar sgt dua2..pukul 4 ptg baru nak lunch ko..semangat sangat kemas rumah dari pagi..huhu..

Our Starter: Satay Serai (Rm16 for half dozen)
Satay ayam & daging.
Komen: sangat layaannn! besar2 daging nye plus sedap berempah. Kuah kacang dia pun aku sukaaa.seriyesss antara sate yang layan selain sate kajang..hehehe..

Main Menu
Mine: Serai Platter (RM25) - steamed rice with sotong madu, acar, oxtail asam pedas, ayam rempah. haaa cukup ko lauk nyer. Seriyess tak terhabis..tapi bagi aku ok-ok aje la tang oxtail asam pedas tuh. Sotong & ayam ok. Kenyang belasah sate, itu pasal tak abis makan nasi nyer..hehe

Lokman: Spicy Thai Rice (RM15)
Sedapppp! aku cedok skit..

Air Lokman amik Serai Ice Tea (RM10.50)
Lokman cakap sedap..aku g tambah air mineral, terus jadi tawar..hahaha..sengal! aku minum mineral aje..sebab aku tengok harga minuman nyer mahal2 belakaaa..hihi, poyo jek..

Tia
Makanan kanak2 ..fish & chip. tak sure brape harga..
Makannya skit, sibuk nak makan makanan aku...aku jugak la yang belasah dia punyer..rasanya macam fish & chip kat mana2 restoran aje. sama.




Dessert
Sandwich Rasberry (RM14)

komen: superb! actually nak sangat try pavlova. Aku takpenah lagi ek makan benda alah tuh..orang dok komen kata sedap2..nak gak la try. bila dah jumpa sold out la pulakk..huhuh..saje la tuh suruh repeat makan kat sana..haha..

Tapi anak owner tuh yang rekemen sandwich rasberry nih. dia kata ala2 pavlova gak. So okla, try aje la. Lokman makan memang tak ingat dunia, tak padan dengan gigi sakit..tinggalkan untuk aku suku aje..huhu, nasib baik aku dah terlampau kenyang..merasa la jugakk.

Overall, sangat ok la makan situ. kira berbaloi la bila tengok bil cecah RM100++..huhuhu..sekali sekala..

si budak kecik tak sabar nak makan..panas aku cakap..dia tiup2 la konon tuh..

stroller kedabak kembar tak bawak.
So alternatif yang ada, sorang dalam carrier..jadi bapak kangaru la abah ko Hafiy..hhehe
sampai leh terlentuk tidur si hafiy

Sorang lagi bawak pakai stroller Tia..hehe..bergilir2 la, sape tidur letak dalam stroller
naik keta Kelisa aku je, tapi seriyess muat..
macam sardin dalam tin la jugak..hihi

si kakak tak sabar2 nak makan..mengada aje kan?



1 idea?!:

mokcik-ann said...

cedappnyer nampak.. tergoda ai.

 
Blog Template by Delicious Design Studio